Za malý byt ti nikdo děti odebírat nebude, nejsme v Severní Koreji nebo Norsku. Maximálně jsem slyšel - ale nezažil - že někoho odmítali přihlásit v bytě, který byl pro požadovaný počet osob příliš malý.
To asi bude obec od obce, tady v Mnichově se mě nikdo neptal, kolik máme dětí a jak velký byt.
Já bych radil následující postup:
- byt hledejte už před stěhováním, přítel by se mohl přihlásit už rovnou jak ho oficiálně přebere
- až se přistěhujete vy, jděte se do toho bytu přihlásit. V současné době budete potřebovat
dobrozdání pronajímatele, že s tím souhlasí.
- nechte si pro jistotu na stejném úřadě vystavit
https://de.wikipedia.org/wiki/Freiz%C3%BCgigkeitsbescheinigung_(Deutschland) - v žádosti uvede přítel, že účelem pobytu zde je práce, ty, že jsi rodina. Možná budou chtít potvrzení, že přítel vydělává dost na to, aby vás uživil.
Ve vašem případě nevím o žádných dokladech, které byste k tomu potřebovali ze SK.
Další věci, které bude případ od případu smysluplné pořešit, jsou
- zdravotní pojištění
- možná Kindergeld - o to může požádat přítel, asi budete muset doložit nebo prohlásit, že nic podobného nepobíráte na SK
- přihlášení k sociálnímu pojištění, pracák - ale to možná až by ses chystala pracovat, nebo možná hned, kdybys tu žádala o minimální mateřskou - asi 300€. Pokud máš slovenskou vyšší, nech si tu.