Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Porovnání cen Česko/Slovensko vs. Německo - co je kde levnější?  (Přečteno 175157 krát)
jirike
Host
« Odpověď #15 : Srpen 31, 2014, 12:53:13 pm »

Ano, souhlasim. V českém Kauflandu jsou tez dobre ceny ale ja tam byl v 18,30 a vse co bylo v akci bylo fuc... Prazdno. Zustalo jen zbozi mimo akci.
Nicmene jsem to mel do Kauflandu 60km do Liberce coz je malicko z ruky.
A tim maji smulu i ty lidi...
Kdo nebydli ve velkem (nebo vetsim) meste a nema k dispozici tyto retezce Globus, Kaufland a mozna jine... a je odkazany jen na Lidl a Penny v dosahu, pro ne plati jine ceny...
A jine akce.

PS: Diddi ahoj, mozna mas kliku na reznika, ale tady ani maly reznik nema tolik dobrot jako maly v ČR. .. ale to je mozna nahoda. A je to tam samozrejme dražší
A navic souhlasim i s tim, ze citim z mnoha potravin cosi neprirozeneho a umeleho...

Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #16 : Srpen 31, 2014, 05:20:05 pm »

Podle me v CR porad tahne cena a hodne lidi jeste porad nehledi na kvalitu. To, co do sebe Cesi cpou denne na obed v ruznych restauracich (aspon teda v Praze), se kvalitou bohuzel podoba mnichovske menze. Zazila jsem i bramborovou kasi z pytliku.
Jednou me v sobotu k veceru napadlo v Praze koupit mlete maso. Vsechna mensi reznictvi uz samozrejme mela zavreno, tak jsem sla do Tesca na Narodni, kde mimo jine maji i pult s cestvym masem. Predpokladala jsem, ze si vyberu nejake nemasne flakoty, ktere mi obsluha namela. Nacez mi arogantni prodavac vysvetlil, ze stejne by z toho mlynku vylezl nejdriv kus od predchoziho zakaznika, takze by to uplne nebylo to, co jsem chtela, a stejne to tak nikdo uz nekupuje. V chladicich boxech nebylo bohuzel jedine balene maso bez pridane vody... Zato velky vyber "vyrobku z mleteho masa" (podotykam zadne karbanatky apod, ciste cihlicka predpokladaneho masa) a "krepceneho" masa. 

Popravde receno mezi tim, to si clovek mysli, ze ji, a tim, co opravdu ji, je zrejme uz malokdy shoda. Samozrejme i ve vyspelem Nemecku. Na ARD sel nedavno dokument o velkochovech prasat. Pote me presly posledni iluze o kvalite masa vubec ve vsech retezcich... Ovsem vzhledem k tomu, jak Nemci radi moralizuji, bych takove peklo necekala.

V CR ovsem bohuzel vladne presvedceni, ze vsechno, co si vychovam a vypestuju na vlastnim dvoru, je bio kvalita. Bez ohledu na to, ze skoro vsichni prikrmuji uplne vsechno nejakymi umelymi vitaminy, aby jim to rychleji rostlo. Nemluvim vubec o tom, ze prase domaci opravdu zlikviduje vsechen domaci odpad, vcetne drcenych kosti napr., a to my pak slupneme jako pochoutku...
Zrovna tak mi nedavno babicka vnucovala svoje radoby bio rajcata. Kdyz ji na to pul leta chcije a neco se ji ma urodit, neobejde se to pochopitelne bez pripravku na plisen;)

Bohuzel jsme se nejak dopracovali k tomu, ze vsechna ta chemie je v "rozumne" mire pripustna a maloco se da poridit tak, aby si clovek nad kazdy zvancem nemusela lamat hlavu, jake je slozeni, jakeho je to puvodu.
Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #17 : Srpen 31, 2014, 05:27:22 pm »

Abych se teda vyjadrila k tematu: z CR si vozim med, povidla a slivovici domaciho puvodu. To druhe, jakozto to neni svestkova marmelada, se v Nemecku koupit neda, jinak to teda beru hlavne, abych udelala pribuzenstvu radost, ze od nich neco potrebuju. Mrknutí Do CR nejezdim moc casto, takze jestli si jednou dovezu kilo rizku, nema na moje preziti velky vliv.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #18 : Srpen 31, 2014, 07:42:20 pm »

já si z Čech vozím akorát cigarety a časopisy...  Šok

 Škleb Škleb
Zaznamenáno
kosmopolita



Karma: -25
Příspěvků: 348


« Odpověď #19 : Srpen 31, 2014, 11:25:27 pm »

Tak jasně. Co člověk, to trochu jiná chuť, jiný názor na věc. Jsem Jirike rád, že nejsem sám, kdo tady cití z různých potravin tu umělinu. Už jsem si pomalu sám sobě začal nadávat, že si vymýšlím.
Zaznamenáno
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #20 : Září 01, 2014, 01:45:48 pm »

Bjetka, ja som si práve doniesla so Slovenska paradajky zo záhrady, chutia skvele! Dobre viem, že mama ich ničím nepostrekovala.

Ináč, mne sa zdá, že tu si ľudia moc v záhrade nepestujú zeleninu, majú tu len kvety nejaké okrasné kríky a podobne.

Ešte k tomu porovaniu: musli tyčinky a keksy ako horalky a podobne sú na Slovensku lacnejšie, ale presné ceny neviem.
« Poslední změna: Září 01, 2014, 01:47:23 pm od jesennavila » Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #21 : Září 01, 2014, 05:48:33 pm »

Moje zkusenost je takova, ze uz po par dnech v CR mam vzdycky hned par kilo navic, prestoze co do objemu jim podstatne min nez v Mnichove (mozna tady napomaha traveni alpsky vzduch) a odjizdim s nehezkym akne, ac jsme zvykla jist jenom vyrobky s beznym obsahem tuku...

Z kvalitnich ceskych spekacku (z pohledu reznika je kvalitni spekacek pln speku, proto se tak jmenuje) jsme s pritelem meli loni oba zlucnikovy zachvat Úsměv Tady je to na povazenou, kdyz maji grilovaci klobasy jenom 80 % masa.

Tatranki, Horalky, Gerlasky a nevim co, jsou opravdu nenahraditelne. Hlad ale nezahaneji, delaji velke zadnice a jsou plne zivotunebezpecnych ztuzenych tuku, takze jsem si od nich taky nejak odvykla... Kupodivu jsou vsichni moji nemecti znami vzdycky strasne stastni z lazenskych oplatku, i kdyz slozeni je opravdu "unter aller Sau". Bohuzel mne mezi sladkostmi nenapada velice nic, cim bychom mohli tem nemeckym konkurovat. (?)

Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #22 : Září 01, 2014, 07:08:26 pm »

Müsli tycinky beru casto (ne pro sebe  Vyplazuji jazyk ) a v D v Kaflandu rekl bych ze i kvalitnejsi nez v ČR stoji 0.80- 0,90 eur za 8-10ks oproti ceskym ktere staly cca 5,- Kc za kus.
Tedy pro me v Nemecku levnejsi...

Z ČR si vozim rozpustny kafe, me na kvalite nezalezi piju ho na litry a 50-60Kc za 200g sklenici to je v Nemecku nejlevnejsi za 3,60 eur  Úsměv

Susenka Mila nebo Fidorka nebo Margotka tak u toho jsem tez v Nemecku nenasel zatim konkurenci Úsměv nenahraditelne... Smích
Zaznamenáno
jesieenka
Host
« Odpověď #23 : Duben 01, 2015, 06:08:26 pm »

na SK stojí káva presne tolko isto ako v Nemecku! Co???
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München