Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11   Dolů
 
Autor Téma: K placení KFZ Steuer není potřeba německé SPZ  (Přečteno 1406857 krát)
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #75 : Únor 20, 2014, 01:36:10 pm »

kleena tak ak tomu dobre rozumiem tak keď pridem na aute so slovenskymi SPZ do nemecka značky na nemecké si meniť NEMUSÍM?!, ale mal by som ísť na  Zoll a zaplatiť cestnú daň a v tom prípade mám všetko zákonne v poriadku?
Přijde na to, jak dlouho tu jsi a jestli je auto tvoje. Svoje auto po nějaké době přehlásit musíš, cizí z principu přehlásit nemůžeš.
Kdyby auto nebylo tvoje, měl bys být se zaplacenou daní v bezpečí...zbývá jen jisté riziko případných náhrad škody v případě, že způsobíš nehodu a tvoje SK pojišťovna poškozenému neuhradí všechno, co si nárokuje.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
pikogrande



Karma: 0
Příspěvků: 3


« Odpověď #76 : Únor 20, 2014, 03:41:34 pm »

kleena áno plánujem to tak že si chcem doniesť auto napísané na niekoho druhého. No dobre teda ďakujem ti veľmi pekne za rady.
Zaznamenáno
Honza11



Karma: 0
Příspěvků: 28


« Odpověď #77 : Únor 20, 2014, 10:44:16 pm »

kleena a čo to presne znamená že KFZ-Steuer prechádza na celní správu (Zoll)? Lebo ja tu v Nemecku ( Baden - Wutenberg) pracujem už rok a o týždeň by som si chcel doniesť auto. Ale neviem čo mám robiť keď tu su aj pozitívne aj negatívne komentáre ... A dnes mi vravel kamarát ( Maďar ) čo tu je 8 mesiacov, že ho dnes zastavili policajti a dostal pokutu 200€ za to že má auto na maďarských a nie na nemeckých značkách ...
To znamená, že tu daň už nemají vybírat finančné úřady, ale celníci. Ona už je to dlouho spolková daň, ale doteď ji přesto řešily finančáky jednotlivých spolkových zemí. Teď to přešlo na celníky.
Jak myslíš pozitivní i negativní komentáře...k čemu?

Chceš-li mít pokoj, prostě se k té dani přihlaš a je to. Bude to pár stovek a máš klidnější spaní.

Pokud je tuto tvoje (viz toho Maďara), myslím, že je po nějaké době opravdu nutné ho tu přihlásit, pokud tu máš svůj "středobod" - tedy zdržuješ se zde víc než polovinu roku. Ale jaká ta lhůta je, sám z praxe nevím.

zajimalo by me, jestli nevite, zda je nutne auto prehlasit. Pracuji ve Freiburgu, Baden-Württemberg. Mam auto s ceskymi SPZ. Je nutne mit nemecke? Auto je ted psane na me, ale i kdyz ho prehlasim na nekoho jineho, tak je nutne mit nemecke SPZ a platit silnicni dan?
Pokud je vůz tvůj, povinnost ho tady přihlásit tu je. Není-li tvůj, logicky ho nikde přihlašovat nemůžeš, žejo - není tvůj. Ale povinnost platit daň je pak nejspíš na tobě.
A jak se tady jiz nekolikrat psalo, co ta silnicni dan? Bohuzel jsem tu nenasel nejakou rozumnou odpoved.
Vi nekdo, jak to skutecne je?
Dale bych se chtel zeptat, zda nekdo nevi, kolik se rpipadne plati povinne ruceni atd., kdyz bych musel mit nemecke SPZ.
A hledals? Nečekej, že ti tu někdo řekne, "na to kašli, to neplať". Takové břímě a riziko, že ho pak půjdeš žalovat, si nikdo na krk nepřiváže, žejo. Všichni se tu dělí o své zkušenosti a to, co slyšeli.
Některým řekli, že daň nechtějí, od jiných si ji vzali. Jak ti má někdo dát konečnou odpověď?
Konečnou odpověď si musí každý sesumírovat sám, to je život. Ženu ti taky nikdo nevybere.

Pokud je auto tvoje, měl bys ho tu přihlásoit se vším všudy.
Ohledně povinného ručení apod. prosím ještě jednou pohledej, je tady k tomu mraky příspěvků a to jsou na rozdíl od názorů na daň fakta. O ta se můžeš opřít.

Pokud není tvoje, nic nepřehlašuješ, ale daň buď zaplatíš, nebo se spokojíš se šedou zónou a rizikem, že tě v tom možná někdo výmáchá, nebo zaplatiš a máš od toho pokoj.
Druhým tématem však je povinné ručení - máš plné právo jezdit tu s pojištěním své domovské země, ale když způsobíš škodu a poškozený bude mít pocit, že tvoje CZ/SK pojišˇťovna neuznala všechno, na co má nárok (bolestné, ušlý zisk, náhradní vůz, zdravotní následky, drahá oprava rozpočtem...), může tě o to žalovat a má velmi dobré šance vyhrát - a ty pak zůstat sedět na velmi vysokých nákladech.
Oproti tomu německá pojišťovna věci, které se tu obvykle hradí, taky uhradí - šance, že se s tebou někdo bde soudit, jsou mnohem menší.


Kleena:


no dobrá, máš asi pravdu. Tak dan platit musím, Ale nikdo mi nechce říct, ani urad, jestli je povinné auto přehlásit na nemecke SPZ. Dočetl jsem se tu, že povinné ručené/pojisteni je tu v Nemecku dost drahé. Tak to nevím...
Asi mi opet nezbyde, nez se zeptat primo pojistovny. Nevis aspon, ktera je dobra a ne draha?
dik moc
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #78 : Únor 21, 2014, 12:18:38 am »

jestli je to drahé nebo ne je trochu diskutabilní...

a) jsou zde pojišťovny (nemohu osobně potvrdit jaké), které uznávají bonus z ČR, akceptují převod tvých procent v rámci zemí EU , pak se výsledná cena pojistky moc neliší od českých sazeb, i když to vynásobíš 27.

b) i když po přepočtu se ti bude zdát pojistka vysoká, většinou máš jiné krytí atd. (jak vysvětlil Klena) a to může být v konečném důsledku při pobytu v DE celkem zajímavá výhoda (nebo jistota?)

c) u trochu starší káry by stačilo zaplatit místo Vollkaska jen Teilkasko (anebo jen Haftpflicht?) a jsi finančně hned někde jinde..

d) navíc pravděpodobně majitelé něm. SPZ ušetří od příštího roku za něm. dalniční známku, na rozdíl od krajanů, kteří se budou chtít pořád pohybovat v"šedé zóně"...

a teď můžeš začít přemýšlet a počítat. Všechny sazby, tabulky a možnosti si najdi na Googlu...

Petr
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #79 : Únor 21, 2014, 11:04:09 am »

Přesně tak.
Jen bych doplnil - najdi si v kalkulátoru na internetu
https://www.google.de/search?hl=de&q=kfz+haftpflicht+rechner&btnG=Suche&meta=
pár zajímavých výhodných pojišťoven. Pak je budeš muset obepsat nebo obtelefonovat, protože se opravdu pojišťovna od pojišťovny bude lišit, jakou počáteční sazbu ti nabídnou.
Řidičům bez historie v Německu standardně dávají 140 nebo 200% - tedy až dvojnásobek standardní sazby. Pokud ti uznají bezeškodní roky z ciziny, můžeš rovnou začít na menší sazbě.
Ta sazba pak každý kalendářní rok klesá. Vyplatí se tedy přihlásit se nejpozději od června, protože pak más počáteční sazbu jen půl roku a nový rok, nové štěstí (menší sazba)...
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
jirike
Host
« Odpověď #80 : Únor 22, 2014, 08:14:50 am »

http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/registration/taxes/index_cs.htm

http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/registration/formalities/faq/index_cs.htm

6 mesicu po prihlaseni k pobytu  je maximalni hranice v cele EU.
Nespolehej na momentalni neznalost nekterych pracovniku na FU nebo policistu, kteri tady nedelaji preventivni prohlidky jako jinde a zbytecne nebuzeruji.
Vyjimku maji pouze pendleri, studenti, duchodci.

Petr69 i Kleena maji pravdu, neni to tak drahe jak nekdo prezentuje, vzhledem k prijmum, ale hlavne to kryje pripadne mnohem vetsi skody tady, nez v ČR a SR.


Zaznamenáno
Honza11



Karma: 0
Příspěvků: 28


« Odpověď #81 : Únor 26, 2014, 11:09:51 pm »

Tak jsem zjistil několik věcí.. nakonec.
Měnit SPZ nemusím, platit silniční dan ano.
Zjistoval jsem i ceny pojistoven na auto. Zjistil jsem, ze v mem pripade jsou vsechny drazsi nez v CR. Takze zatim neprehlasim. Dan zaplatit musim, je docela vysoka.
Silnicni znamky.. nic neni jasny, jak to bude a jaky budou pravidla. Jedno je jiste, ze budou platit vsichni, at Nemci nebo cizinci (nemecke SPZ nebo jine). Pravidla nejsou jasna.
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #82 : Únor 26, 2014, 11:27:22 pm »

Honzo11 Mrknutí to nikdo netvrdil ze je to tady pojisteni levnejsi.
Bydleni v ČR je tak levnejsi...  Smích
Ale vzhledem k prijmum a ke pripadnemu kryti skody jak nekdo psal.
Protoze co neuhradi pojistovna bude chtit poskozeny na Tobe Mrknutí
20milionu nebo 50 v ČR a v Bavorsku je velky rozdil.
Dal je dulezita ta historie ktera Ti snizi puvodni cenu i na polovinu a kdyz nebudes bourat velmi znatelne se to snizuje kazdy dalsi rok.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #83 : Únor 26, 2014, 11:42:08 pm »

hlavně jsi nám Honzo napsal to, co jsme se Ti předtím snažili "vysvětlit". Nic ve zlém.....
Zaznamenáno
Honza11



Karma: 0
Příspěvků: 28


« Odpověď #84 : Únor 27, 2014, 10:44:11 pm »

Honzo11 Mrknutí to nikdo netvrdil ze je to tady pojisteni levnejsi.
Bydleni v ČR je tak levnejsi...  Smích
Ale vzhledem k prijmum a ke pripadnemu kryti skody jak nekdo psal.
Protoze co neuhradi pojistovna bude chtit poskozeny na Tobe Mrknutí
20milionu nebo 50 v ČR a v Bavorsku je velky rozdil.
Dal je dulezita ta historie ktera Ti snizi puvodni cenu i na polovinu a kdyz nebudes bourat velmi znatelne se to snizuje kazdy dalsi rok.



Nevim jak ty, ale mam teda v CR vetsi kryti nez 20 mil nebo 50 mil. Pojistovna musi uhradit vse. Ano, je rozdil mezi CZK a Euro, ale... skoda je vsude stejna Šok) podivej se na ceny aut, a dalsich veci, ktere se mohou poskodit pri nehode.
Ano, drazsi je, plat je jinej, ale...
V Nemecku historii nemam, nebyl jsem tu. Takze zacinat na drahym pojsiteni se mi nechce. Ale obepisu pojistovny o nabidky. Ono taky prehlaseni z CR do Nemecka neco stoji.
Zaznamenáno
Honza11



Karma: 0
Příspěvků: 28


« Odpověď #85 : Únor 27, 2014, 10:45:11 pm »

hlavně jsi nám Honzo napsal to, co jsme se Ti předtím snažili "vysvětlit". Nic ve zlém.....

ano, snazili, ale nevysvetlili, toto jsem nikde nenasel Šok) takhle jednoduse shrnuty.. jen porad jak to asi je a neni.. nic konkretniho

Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #86 : Únor 28, 2014, 09:06:28 am »

Honzo 11:
Potvrzeni historie z CZ pojistovny jasne ze historii na zacatku v Nemecku nikdo nema...

No ja nevim, naposledy kdyz sem uzaviral pojistku u Kooperativy v CZ dal me nabidku na rozsah skody 20, 50 a 100mil. Korun. Rozhodne to melo sve hranice.
Nebylo to tak ze musi uhradit vse.
Nejde jen o auta, taky lidi a jejich pripadne leceni a trvale nasledky.
Taky se nasledkem nehody muze prevratit cisterna s naftou do pole.
Milion dalsich skod ktere mohou vzniknout, ne jen skody na plechu a autu Mrknutí

Ziju tady, vydelavam, mam tady rodinu. Nebudu setrit na nespravnem miste a riskovat.
A taky s tim ze zasady nesouhlasim a nedivim se nastvanym Nemcum kdyz tady s tim jejich systemem přistěhovalci vyj.bavaji uplne ve vsech smerech...
« Poslední změna: Únor 28, 2014, 09:23:12 am od jirike » Zaznamenáno
Honza11



Karma: 0
Příspěvků: 28


« Odpověď #87 : Březen 05, 2014, 09:05:20 pm »

No to je pravda, ale to má hranice i v Německu. Nikde v podstatě nezaplatí vše. Ale při nehodě by měli uhradit plnou výši do limitu. Má to svá "ale.." To ví asi každej, jak to je. Stejně tak kdekoliv na světe, takže i v Německu.
Takže sice platíš německou pojistku, ale můžeš mít pak stejný problémy jako s českou pojistkou. To je těžký. Nikdy nezjistíš, jak to je, dokud to nepotřebuješ. Tak to s pojistkama bývá. A doufám, že to nikdy nebudeš potřebovat a ani já.
Přemýšlím nad tím.. ale opravdu mě odrazuje výše pojistky. Nemám nějaký malý auto..
Silniční dan taky není malá, ale to zaplatím, ale ta pojistka. Napíšu pojišťovnám a uvidím.

Ono Němci taky pořádně to vyjebávají.. stačí se zeptat. Já se už na dost věcí přeptával Němců. Jsou "vychcaní" jako my Češi, někdy ještě víc.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #88 : Březen 10, 2014, 03:44:25 pm »

tady dávám důkaz, že lze na české SPZ platit KFZ-steuer.

Dole je to doslovně napsáno.

Petr

* IMG.pdf (657.42 KB - staženo 618 krát.)
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #89 : Březen 10, 2014, 05:01:27 pm »

tady dávám důkaz, že lze na české SPZ platit KFZ-steuer.

Dole je to doslovně napsáno.
Pro změnu konkrétní důkaz - díky! Úsměv

Jen malý technický dotaz, proč máš poznávací značku a daňové číslo zaškrtané, ale tak, že v žádném případě nejsou nečitelné? Úsměv
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Stran: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München