Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Dolů
 
Autor Téma: K placení KFZ Steuer není potřeba německé SPZ  (Přečteno 1407031 krát)
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #90 : Březen 10, 2014, 06:41:05 pm »

já vím Úsměv, všiml jsem si toho už po scanu... ale říkal jsem si, že snad z těch dvou čísel nebude umět někdo založit firmu nebo tak něco Škleb Škleb..aspoň tedy doufám Škleb Škleb Škleb 
Zaznamenáno
Dellos



Karma: 0
Příspěvků: 1


« Odpověď #91 : Červen 17, 2014, 09:19:31 pm »

Dobrý večer!
V případě pochybností, zda auto přihlašovat nebo ne, doporučuji přečíst FZV

(http://www.gesetze-im-internet.de/fzv_2011/BJNR013900011.html#BJNR013900011BJNG000400000)

konkrétně Abschnitt 4 § 20 písmeno 1 (stačí první věta - souvětí) a písmeno 6.
Podle mého názoru z toho jasně vyplývá, že kdo bydlí v SRN více než jeden rok, musí přihlásit vůz na německé SPZ, neboť jak praví zmíněný Regelwerk, je tím pádem "regelmäßiger Standort begründet".
Umím si samozřejmě představit i výjimky, třeba studenty, hledat vyhlášku nebo nařízení, které se takovými výjimkami zabývá, se mi ale nechce.
Odmítám diskutovat na téma, "jak by to bylo, kdyby bylo auto napsáno na babičku v Čechách". Pro mě je to jasné, vůz má regelmäßigen Standort v SRN, tak má jezdit na německých SPZ, i kdyby byl napsaný třeba na Maxipsa Fíka. Nebo tady nemá co dělat.

Skutečnost, že na některém finančním úřadu vyměřili daň i na vůz s českou SPZ, podle mě nedokazuje, že německé značky nemusejí být, nýbrž že:

a) v tom mají sami pěkný zmatek, když to někdo vyměří a někdo ne;
b) Sachbearbeiter, který tu daň vyměřil, má pod čepicou. Proč by si od vás těch pár stovek nevzal, když mu je nabízíte? Že má auto českou SPZ, přece není jeho problém, s tím ať se trápí někdo jinej (předpokládám, že asi policajti).
Zaznamenáno
dochloite



Karma: -12
Příspěvků: 92


« Odpověď #92 : Červen 17, 2014, 11:52:36 pm »

1) financni urad uz s kfz-steuer nema nic spolecneho

2) spada to pod celni urad

3) pokud vas zastavi a zjisti, ze jste v SRN prihlasen budete muset zaplatit na rok kfz-steuer plus dle uvazeni urednika jeste pokutu, ktera se odviji od toho jak jste zde dlouho prihlasen plus kolikrat vas jiz z vozidlem jako ridice kontrolovali

3) je ekonom. vyhodnejsi si zajit na celni urad s velkym TP a pozadat o zaplaceni kfz-steuer na auto cz spz popr sl spz

4) me osobne se to podarilo ale zalezi na koho narazite

5) pri namatkove kontrole celniku jsem vzdy predlozil (ac to nepozadovali) dokument o zaplaceni kfz-steuer a ani me nelustrovali jako v predchozich pripadech
« Poslední změna: Červen 17, 2014, 11:54:07 pm od dochloite » Zaznamenáno
Trrri



Karma: 0
Příspěvků: 5


« Odpověď #93 : Říjen 08, 2014, 08:01:39 pm »

Zdravím. Nevíte někdo, jestli v Bádensku se dá taky přihlásti jen k placení kfz steuer a zůstat na českých značkách? A je na to nějaká lhůta, do kdy se to musí udělat? Díky
Zaznamenáno
dochloite



Karma: -12
Příspěvků: 92


« Odpověď #94 : Říjen 09, 2014, 09:03:22 am »

Zajed si na Hauptzollamt do Singenu, Maggistrasse 3, tam ti pomuzou s Kfz.
Zaznamenáno
karlgott



Karma: 1
Příspěvků: 2


« Odpověď #95 : Říjen 28, 2014, 10:11:48 pm »

Zdravím všechny motoristy. Toto fórum jsem četl dávno předtím, než jsem si sehnal auto, právě proto připojuji svou relativně čerstvou zkušenost.

V půlce srpna jsem pořídil auto a právě na základě zkušeností zde uvedených jsem ho radši přihlásil na rodinného příšlušníka.

V půlce září se stal tento příběh:

Okolo 20:30 v pondělí večer mne cestou na trénink zastavila v centru města na jedné z největších křižovatek policejní hlídka. Čekal jsem zrovna na zelenou a v tom se přiřítili s majákem hned za mne. Začli mi svítit do auta že chtěj moje papíry. Dal jsem jim řidičák i techničák + občanku. Jeden z dvojice policajtů se zeptal, kde zda bydlím v Norimberku. Moje kladná odpověď možná nebyla správná, leč jak znám fízly, jsou schopni si vše hned zjistit a kdyby pravda vyplavala na hladinu, nejspíš bych si zavařil na další problémy.

Jako další doklad po mě chtěl okamžitě doklad o zaplacení daně. Dělal jsem blbýho, on ten požadavek sdělil taky trochu jinak....dal jsem mu zelenou kartu. On na to, že chce doklad o zaplacení KFZ Steuer. Řekl jsem mu, že auto není moje, že ho mám půjčený a že pladit daň přece nemusím. On na to, že musím, a že mi to rád vysvětlí na služebně, papíry si nechal u sebe a ať ho následuju.

Na policejní služebně se se mnou nemazlil, rovnou mi (chybně) vysvětlil, že daň se platí na finančáku a že ji mohu platit klidně na 1 měsíc - to když jsem mu vysvětloval, že auto není moje. Další nesmysl z jeho strany.

Celou dobu se tvářil velmi suverénně, tvrdil, že tyhlety přestupky řeší dnes a denně, že mu to vadí, že je i spousta Němců na cizích značkách a že prostě platit musím, když bydlím v Německu a řídím tady auto.

Během výslechu si v PC zjistil, že v Německu bydlím déle než mnou původně uvedený rok (bydlel jsem tu už předtím, ale mezitím jsem se odhlásil a rok bydlel mimo Německo). Dal mi podepsat záznam o přestupku, vysvětlil mi, kde je finančák, a že to mám za 30 EUR - účtenka prý přijde poštou.

Jeho slova zněla tak přesvědčivě, že jsem do tří dnů skutečně šel na finančák, kde měli pro mne pochopení a vysvětlili mi, kde se nachází celní úřad. Tam se mě na nic neptali a začali rutinně řešit mou situaci. Předemnou tam seděli nějací Albánci nebo Řekové, nejspíš stejná situace. Úředník měl problém přečíst techničák, což mě trochu zaskočilo, protože jsem očekával, že nejsem úplně první Čech. Vyměřil mi daň, vzal si číslo účtu a jiné bankovní údaje a nazdar - částka bude automaticky stržena z účtu do cca 2 měsíců. Daň se platí na 365 dní od přihlášení se k platbě. Dostal jsem jakýsi glejt (kde pak rukou přepsal slovo "polské SPZ" na "tschechisch". Dokonce tam stojí, že po uplynutí této doby musím auto přihlásit na německé SPZ (už ale nepíšou nic o tom, jak se přihlašuje auto třetí, v Německu nebydlící, osoby).

Časem mi přišlo poštou potvrzení, že jsem se skutečně k dani hlásil a že mi brzy bude sděleno víc. Skutečně, asi za pár týdnů přišel dopis, kde korigují výši daně (snížili mi ji oproti původní výměře) a opět, že bude odečtena z mého bankovního účtu.

Pokuta od policajtů nepřišla, ale jak to známe, přijde mi hned druhý den po odeslání tohoto diskuzního příspěvku.

Zvláštní je fakt, že jsem mluvil s lidmi, kteří zde provozují auto několik let, byli několikrát kontrolováni policisty, dokonce se stali účastníky dopravní nehody, a přesto je nikdo přes prsty neplácl.

Vysvětluju si to jediným způsobem: daň se platit musí značky neznačky, po roce je nutno přihlásit auto na německé SPZ. To, že se tak neděje vždy, je pouhou neznalostí či laxností zdejších úředníků, ať už policie nebo finančního/celního úřadu.

Asi jsem nepřinesl nic nového, ale moje zkušenost třeba někoho inspiruje.
« Poslední změna: Říjen 28, 2014, 10:14:46 pm od karlgott » Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #96 : Říjen 29, 2014, 06:29:00 am »

 Smích Hezky pribeh, neprijemna situace. ..
Nicmene kdyby jsi tady ty diskuse cetl poradne, zjistil by jsi, že je to tady nekolikrat popsane...

Na vypujcene auto musis platit dan, pokud se nechces odvolat a dokazat ze mas svoje v servisu a tohle je pujcene od maminky opravdu vyjimecne...
S tim jsou spojena ale dalsi rizika napr. pri nehode a pojistne udalosti...

Na vlastni musis poridit nemecke SPZ...
Limit je 6mesicu jako turista (ne 1rok)
Ale ve vsech ostatnich pripadech by melo byt auto prehlasene hned na nemecke SPZ.
Cely prepis vyjde na 240,- eur.
Povinné ručení dle prokazene praxe a beznehodoveho prubehu a nizke sazbe uz sem zaznamenal i za 160,- eur/rok od zname...
(Ja mam vic mel sem nehodu a tak sem se o prokazani ani nesnazil)

S narustem rumunskych a bulharskych a polskych znacek na nemeckych silnicich bude jen kontrol s timto zamerenim přibývat.

Vzhledem k vydelkum tady se me nezda rozdíl tak veliky, aby ,,TO" stalo za to, drzet auto na ceskych SPZtkach... Úsměv a nemít klid...
... ale to je jen muj nazor Smích
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #97 : Říjen 29, 2014, 10:31:30 am »

Asi jsem nepřinesl nic nového, ale moje zkušenost třeba někoho inspiruje.
Naopak, rozhodně přinesl - díky! Konkrétní případ se hodí, i kdyby jen jako orientační pomůcka pro ostatní.
To s tou daní sice asi pořád ještě zůstane otevřenou otázkou, když navíc po přechodu její správy na celníky se určitě změní i denní praxe. Napadá mne například situace, kdy jsem zaměstnancem či jednatelem české firmy, která mi vůz dává k dispozici: platí pak i v tom případě daňová povinnost?
To přehlášení naopak je téměř jistě dezinformace: přehlásit nejspíš musíš vlastní vůz, ale z principu nemůžeš přehlásit vůz, který ti nepatří.

Vzhledem k vydelkum tady se me nezda rozdíl tak veliky, aby ,,TO" stalo za to, drzet auto na ceskych SPZtkach... Úsměv a nemít klid...
... ale to je jen muj nazor Smích
Nu například: vůz v ČR koupen na firmu, bez DPH. Převést jej jen tak nemůžeš, neb bys musel DPH dodanit a upřímně, DPH z milionu je poměrně zásadní argument Úsměv
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Konstanz



Karma: -26
Příspěvků: 88


« Odpověď #98 : Říjen 29, 2014, 04:48:16 pm »

Ja se bezuspesne pokousel o zaplaceni Kfz steuer 1 rok a to tehdy na financaku v Konstanz, pak ta agenda presla pod celniky a diky formulari o zaplaceni Kfz steuer od krajanu z Erdingu a z Mainzu jsem bezproblemu zaplatil Kfz na 10 let stareho Golfa a mam klid. Neplanuji byt v SRN nekolik let, takze mi neprijde ekonomicky zajimave prepisovat sveho "veterana" za cca 350 EUR plus platit 240 EUR Kfz plus 560 EUR pojistka na nemecke znacky. V pripade, ze bych ale zmenil svuj nazor, tak bych sve dalsi auto i za cenu vyssich nakladu na nemecke plechy hodil. Cely poblem je podle me v neprilis jasnem zneni zakona, ktery si pak kazdy vyklada po svem.
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #99 : Říjen 29, 2014, 06:36:02 pm »

Ale to je prece neco jineho  Úsměv
Pokud tady je nekdo jen ,, na chvilku " tak to chapu... To by byl nesmysl.
Stejne jako prepisovat auto ,, bez DPH " koupene v ČR. ..
Nebo i nektere ktere proste prepsat nejdou, jako treba auta v leasingu.

Ja mam rocni dan 108,- a kolega pred casem delal cely prepis za 240,-
A pojistka zalezi na kazdem co kdo dolozi o bez nehodovosti a jake kryti skody a popripade jakou spoluúčast. ... Hole povinne ruceni jako v ČR takova tragedie neni.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #100 : Říjen 29, 2014, 09:06:44 pm »

Asi jsem nepřinesl nic nového, ale moje zkušenost třeba někoho inspiruje.
Naopak, rozhodně přinesl - díky! Konkrétní případ se hodí, i kdyby jen jako orientační pomůcka pro ostatní.
To s tou daní sice asi pořád ještě zůstane otevřenou otázkou, když navíc po přechodu její správy na celníky se určitě změní i denní praxe. Napadá mne například situace, kdy jsem zaměstnancem či jednatelem české firmy, která mi vůz dává k dispozici: platí pak i v tom případě daňová povinnost?
To přehlášení naopak je téměř jistě dezinformace: přehlásit nejspíš musíš vlastní vůz, ale z principu nemůžeš přehlásit vůz, který ti nepatří.

Vzhledem k vydelkum tady se me nezda rozdíl tak veliky, aby ,,TO" stalo za to, drzet auto na ceskych SPZtkach... Úsměv a nemít klid...
... ale to je jen muj nazor Smích
Nu například: vůz v ČR koupen na firmu, bez DPH. Převést jej jen tak nemůžeš, neb bys musel DPH dodanit a upřímně, DPH z milionu je poměrně zásadní argument Úsměv

Jen budu souhlasit s výše uvedeným.
 Nicméně určitě zůstává fakt, že při silničních kontrolách, stejně tak při "domáhání se" zaplacení daně na Zollamtu budou pravděpodobně i nadále policisté/úředníci postupovat ne zcela jednotně. Tak jak tomu bylo doteď - na každém Finanzamtu jiný úředník a jiná odpověď. takže sem na forum čas od času někdo napíše svoji vlastní zkušenost a ta se bude o 30 km dále zcela lišit.

Pro Kleenu: tvoje modelová situace je můj případ - auto v majetku české s.r.o., bez DPH a ještě na leasing... Přesto mi v Erdingu (viz předchozí všechny moje příspěvky) řekli OK, chcete KFZ Steuer, tak ji vypočítáme... Ale o přehlášení nemůže být ani řeč, auto není moje, nemohou mě donutit, nehledě na to, že já jim tedy DPH z milionu nedám, to raději na pořádnou dovolenou :-)
Petr
 
Zaznamenáno
karlgott



Karma: 1
Příspěvků: 2


« Odpověď #101 : Říjen 29, 2014, 09:41:42 pm »

jirike

Právě, že jsem tohle fórum četl několikrát. Kdyby to bylo jasné, asi by tady ta diskuze nebyla tak "populární". Jak jsem již uvedl, nejsem jediný Čech v našem městě, který tady má auto na českých SPZ....a ostatní ho měli dokonce psané přímo na sebe. Všichni byli několikrát kontrolováni a nikdy po nich nikdo nic nechtěl. Stejně jako jsou zde na fóru uživatelé, kteří žijí několik let v Německu a nic se jim nestalo, tak i takové znám ve svém blízkém okolí.

Celou situaci korunuje místní policista, který o praktickém fungování této záležitosti nemá aktuální informace. O jiných policistech z vyprávění mých známých mohu pochybovat, ale když mně osobně řekne policajt blábol, který pak finančák vyvrátí (podobná situace je zde několikrát popsána), není namístě tvrdit, že věc je jasná.


keena

vypadá to, že nejslabším článkem celé problematiky jsou především ti, kteří by o tom měli vědět nejvíce - policajti (abys je neopil rohlíkem - efektivní výmluva je prý "jezdím každý víkend zpátky do ČR") a úředníci finančáku/celní správy (aby jasně a spolehlivě řekli, že daň platí i ten a ten a platit ji nemusí ten a ten).

Přístup policie se bude nejspíš lišit region od regionu. Východní pohraničí nejspíš trpí návalem cizinců z východní Evropy a protože je zde více konzervativních lidí, nejspíš je mezi nimi i více agresivnějších policistů, kteří během služby nejradši loví auta s cizími SPZ). Mně by tehdy nejspíš pomohlo, kdybych řekl, že Německem jen projíždím, a spolíhal se na to, že ho má odpověď uspokojí a popřeje mi pěkný večer. Každopádně tenhle typ působil spíš dojmem, že si na mě za týden počká na stejným místě.

Podle toho, co stojí v tom dokumentu o přihlášení, bych si tipnul, že auto, které už rok provozuji v Německu a nepatří mně, nesmím na německých silnicích dále používat (protože ho logicky nemohu přihlásit na německé SPZ).

Jelikož ale mohu platit daň i na auto s ne-německými SPZ, netuším, proč pak lpí na přihlášní pod německé SPZ. Nic víc než nutnost mít auto pojištěné u německé pojišťovny v tom asi nebude, a tento stav by německému celnímu úřadu mohl být jedno. Nevím.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #102 : Říjen 29, 2014, 09:53:28 pm »

Karlgott napsal: "Podle toho, co stojí v tom dokumentu o přihlášení, bych si tipnul, že auto, které už rok provozuji v Německu a nepatří mně, nesmím na německých silnicích dále používat (protože ho logicky nemohu přihlásit na německé SPZ)."


No nevím, jak sis to tipnul, ale neumím si v reálu při sebevětší fantazii představit moment, kdy mi policista/úředík/celník řekne : ".... a od zítřka musíte jezdit v jiném autě, už uplynul rok..."
« Poslední změna: Říjen 29, 2014, 09:54:34 pm od petr69 » Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #103 : Říjen 30, 2014, 06:27:30 am »

Zakon hovori jasne (podle me) a ze ho nekdo uplatnuje a nekdo ne je me jedno...
Ja nechci zážit situaci, že například. .. Po me nekdo bude chtit neco za 6let zpětne...
Nebo mnou zpusobena nehoda bude stat na plechu, zivotnim prostredi a újmě na zdravi 56milionu (prevedeno do Korun) a moje CZ pojišťovna bude kryt jen 50mil...
A mohl bych popsat milion jinych duvodu.

Urcite procento lidi duvod ma (leasing, ceske DPH, nebo jen krátkodobý pobyt zde a jine) proc ma auto na CZ znackach, ve vsech ostatnich pripadech je to podle me jen s prominutim vychcanost cizincu (nejen Cechu) a prozatim benevolence nebo neznalost policie a celni spravy a jinych...

Vse se zmeni velice rychle az par lidi zaplati oněch 10let zpetne plus penale a pokutu a pochlubi se s tim, nebo jejich skodu CZ pojistovna nepokryje...
Az se zacne zakon uplatnovat stejne jako v jinych zemich...
Pak si kazdy zcela urcite zakon najde a auto prepise tak jak ma  Mrknutí
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #104 : Říjen 30, 2014, 10:38:40 am »

Je věc svědomí a preferencí každého zvlášť. Lamentovat tu na vyscané cizince, případně se cítit papežštější než papež je sice lákavé, ale úplně stejně zcestné. Už jen proto, že velkou měrou na cizích značkách jezdí i Němci samotné, kteří si k tomu zakládají firmy Řecku a Bulharsku.
Já mám auto rovněž na firmu a bez DPH a nemám ani v nejmenším pocit, že těch 200 EUR za moji daň státu nějak výrazně odpírám. Zvlášť když vezmu v potaz, kolik do něj cpu ze všech jiných stran a nic nežádám. Na druhé straně těch 200 klidně zaplatím, když nabudu dojmu, že je to správné.
Takže jsme zpět u toho: každého věc, podobně jako odhazování cigaretových špačků, nebo puštění starších a těhotných sednout.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Stran: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München