Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dolů
 
Autor Téma: zkusenosti s johann wirkner zeitarbeit wackersdorf ???  (Přečteno 624103 krát)
Diddi1
Host
« Odpověď #75 : Prosinec 21, 2014, 02:05:37 pm »

Rudo, mas pravdu, s temi obyvateli vychodniho Nemecka jsem to napsala chybne.

Ale,vezmeme -li v potaz, ze vychodni Nemecko cinilo zhruba 25% obyvatel zapadniho Nemecka, tak najednou se muselo zacit financovat o 25 % vic duchodcu, vezmeme-li to prumerem. A to by udelalo akorat ten 13, 14 a mozna i 15 duchod. Duchodci dneska si dnes "uzivaji " duchodu minimalne 10 let v prumeru, takze min.10 nebo vice let jiz zapad musel financovat duchody vychodniho Nemecka. Nemam tuseni, cim DDR prispelo na duchody,ale moc to asi nebylo.

Ale to neni jen duchod. To same je zdravotnictvi. I tam to stalo ohromne penize a to pro kazdeho obyvatele vych. Nemecka. Oni nic do systemu neprispeli a najedou meli stejne jako zapadni Nemci. Najednou byly kasy prazdne.
A to neni jen osetreni, pobyt v nemocnicich, to zahrnuje i nemocenskou a Pflege.

 O tom, co se vrazilo do infrastruktury na vych. Nemecku, netreba diskutovat. Staci se podivat na silnice nebo skoly napr. v pohranici zapadniho Nemecka. To uz nevis, zda jsi v Cechach nebo v jeste v Nemecku. Staci si vzpomenout na tzv. Begrüßungsgeld pro kazdeho obcana DDR- 100 DM. Samo, ze to sli pak  utratit na zapade.Smích Dodnes se musi platit Solidaritätszuschlag, ackoliv uz mel byt davno zrusen. Celkem ta sranda vysla na 2 biliony Euro.

Ja to muzu posoudit jen z toho , co vypravi treba manzel, ze pred sjednocenim meli opravdu suprove zdravotnictvi, nic nebyl problem, lazne, nemocenska...a dneska? Clovek je v pohranici vubec rad, kdyz sezene nejakeho doktora. To je realita. O duchodech ani nemluve. Tak cim to tedy je? Samozrejme nejen sjednocenim, ale dost se to na tom podepsalo. Navic Angela, je jak znamo z DDR, takze se tam cpalo o 106 a na  zapad se kasle.
« Poslední změna: Prosinec 21, 2014, 02:15:49 pm od Diddi1 » Zaznamenáno
Diddi1
Host
« Odpověď #76 : Prosinec 21, 2014, 02:11:36 pm »


Didi ty kazdu snahu napr rakuska ci nemecka co sa tyka socialnych prvkov a socialnej pomoci hned ociernis a napises tu o grecku..ano grecko to prehnalo...a co ma dnes z penazi ktore dala eu?nic zachranovali sa banky a zas obycajny clovek tam ztoho nema nic,len banky...to je ta kapitalisticka spravodlivost.

Ja nic neocernuji, ale nejprve je potreba na tu socialni pomoc vydelat a ty delas vse proto aby ti, kdoz mohou vydelavat, stat jen vysavali, aniz by neco odvedli. Jak proste. Proto ti, kteri ji opravdu jednou budou potrebovat a zaslouzi si ji, nedostanou mozna taky nic. Mozna ani ty ne. A ne, ze bych zrovna tebe litovala,to budu uprimna.
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #77 : Prosinec 21, 2014, 02:26:38 pm »

Didi Nemecko profituje s Eu...nemci na daniach vyberaju miliardy...nemecko nikdy neskrachuje ako stat...o nemecko a socialny system nemusis mat starost.
Zaznamenáno
rudo



Karma: -112
Příspěvků: 1466


« Odpověď #78 : Prosinec 21, 2014, 05:28:10 pm »

didy - ved ano , iste, nejaku sumu "zapad" za prebratie vychodu zaplatit musel, ale o zavedeni "Solidaritätszuschlag" a nezruseni rozhodli politici zo "zapadu" a nie Merkelova, to bolo este za Kohla ;-) Takisto je aj vacsina v parlamente zo "zapadu", takze mozu tych z vychodu lahko prehlasovat, aby to zrusili, ale asi vedia, preco nechcu

co sa tyka lekarov tak tou problematikou sa trochu zaoberam, lebo manzelka je lekarka, aj ked iste vsetko neviem ;-) to, ze v "dedinskych" oblastiach Nemecka je malo lekarov a dlho sa caka na terminy u specialistov atd. nie je tym, zeby poistovne museli platit "na vychod". do poistovni platia uz aj ludia z vychodu vyse 20 rokov, a tych zamestnanych je percentualne ovela viacej ako nezamestnanych, cize tym to nebude.
lekari ako taki - to je problematika AJ demografie (ja zijem v Thüringen a tu v najblizsich rokoch maju ist tisice vseobecnych lekarov do dochodku a nema ich kto nahradit, pretoze mladi chcu byt vo velkomestach, lebo maju pocit ze to co dava velkomesto proste "potrebuju"). okrem toho vela lekarov ide pracovat tam, kde zarobia jednoduchsie rovnake, ak nie vacsie peniaze, ako napriklad farmaceuticke firmy, vyskum atd. (to je tiez nieco, co nemalo taky podiel pred 30 rokmi ... no a hary ti este doda, ze nemecki lekari idu pracovat aj do Svajcu alebo Anglicka, ci Skandinavie, ale podla mna to zas nie je taky velky podiel ... ale je to iste viacej ako pred 30 rokmi). cize pocet lekarov a hlavne v "dedinskych", "okrajovych" oblastiach je zlozitejsia problematika.
a ked nemecki lekari idu do Svajcu alebo Skandinavie, tak to znamena ze AJ TAM chybaju lekari, a tie krajiny na "vychod" platit nemusia. preco tam chybaju lekari? no lebo peniaze ani v tom jobe nie su vsetko ...

iste, kasy sa snazia setrit kde sa da (maju na cele managerov, co studovali "Betriebswirtschaft") a nedavaju peniaze tak lahko ako kedysi. ale to tiez nie je kvoli tomu, ze by museli platit na "vychod" - kedze je vseobecne obyvatelstvo starsie a dochodcovia sa dozivaju vyssieho veku ako pred 30 rokmi, aj kasy musia platit VIACEJ. okrem toho sa vyrazne zvysila "intenzita" mediciny - su ovela drahsie (v porovnani k platom) pristroje, lieky atd. kedze veda ide dopredu sa samozrejme kazdy pacient chce TU NAJLEPSIU terapiu a jedine tie najdrahsie a najznackovejsie lieky.

mame znameho, ktory je chirurg, ten napr. spominal, ze este pred 30 rokmi bola vymena bedroveho klbu VYNIMOCNA vec - dnes sa to robi ako na beziacom pase a pomaly kazdy dochodca bude mat nieco vymenene ;-) kolko "vymenenych" casti tela mala generacia nasich starych rodicov, povedzme v roku 1970 ? ;-) takze to, ze vtedy mali Krankenkasy prebytky a zacali preplacat aj blbosti, je jasna vec ;-)

takze naklady na zdravotnictvo su v kazdom "rozvinutom" state sveta dnes ovela vyssie ako kedysi ...
Zaznamenáno
Martin258



Karma: 1
Příspěvků: 14



« Odpověď #79 : Prosinec 21, 2014, 05:30:42 pm »

Dobrý večer,

nechci tu nikoho napadat kvůli debatě jenž tu vedete, ale téma založeného vlákna znělo poněkud odlisně...!!!

Proto nahrhuji pustit se do:  Škleb

- vánočních úklidů
- pečení cukroví
- dělání bramborového salátu
- strojení stromku

a až to budete mít připravené i pro návštěvy, tak se mi ozvěte... přijedu to zkontrolovat

je někdo proti???  Škleb

Hezký večer, všem...
Zaznamenáno
Diddi1
Host
« Odpověď #80 : Prosinec 21, 2014, 05:43:36 pm »

Rudo, ano Nemci odchazi do Svycarska, Danska a nevim kam  jeste, Cesi odchazi do Nemecka a Slovaci do Ceska. Tak cim by to asi bylo, kdyz ne penezi? Tak nerikam, ze to je zavineno skrz Vereinigung, ale je to jedine o penezich.
Koukam obcas na porady o lidech, kteri se vystehovali, je to poucne. Treba jeden lekar sel do Norska, do naprosteho zapadakova,nejblizsi soused nekolik km, vsude musel vozit v zime rodinu rolbou. Ale vydelal si tam 2x tolik za polovicni pocet hodin. Nepotreboval velkomesto, potreboval min hodin a vic penez. A byl happy.

Martine: na salat je jeste brzo, ani na nej vsechno doma jeste nemam, cukrovi je hotove, stromek se stroji u nas az o Stedry den a uklid - co to je? Nerozumim.Smích  Mrknutí
Zaznamenáno
rudo



Karma: -112
Příspěvků: 1466


« Odpověď #81 : Prosinec 21, 2014, 06:01:40 pm »

diddi - ved ano, som pisal ze je to o peniazoch, ale nie LEN preto, ze zapad plati na vychod, ale ze celkovo je zdravotnictvo drahsie.

a to plati aj o inych oblastiach - porovnaj si cenu "priemerneho" auta v roku 1980 a dnes k priemernemu platu .... jasne, to to hodne drahsie, lebo je tam napchate ovela viadej drahsej techniky ;-)

takze ludia maju pocit, ze je "horsie" ako kedysi ... iste, ja uznavam, ze v roku 1970 zostalo ludom z platu viacej. lenze domacnost mala vtedy jeden-dva televizory, jedno dve radia ... ziadna rodina nefinancovala detom drahe mobily, tablety, herne konzoly, znackove oblecenie - takze jasne, ze aj ludia na zapade maju pocit, ze "tehda" si mohli dovolit viacej ;-)
Zaznamenáno
rudo



Karma: -112
Příspěvků: 1466


« Odpověď #82 : Prosinec 21, 2014, 06:01:52 pm »

ja tiez moc "neuklizim" ale v pracovni uz musim, lebo sa tu o chvilu nepohnem ;-)

tak prijemne Vianoce vam vsetkym zelam a do citania niekedy v Novom roku!
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #83 : Prosinec 21, 2014, 06:03:18 pm »

Didi slovaci odchadzaju do Nemecka Svajciarska a Rakuska nie do Ciech....to bolo pred 15r..
Zaznamenáno
Diddi1
Host
« Odpověď #84 : Prosinec 21, 2014, 06:18:44 pm »

ja tiez moc "neuklizim" ale v pracovni uz musim, lebo sa tu o chvilu nepohnem ;-)

tak prijemne Vianoce vam vsetkym zelam a do citania niekedy v Novom roku!

Rudo, manzel uz si pracovnu radeji uklidil, protoze  jsem mu pohrozila, ze jinak to udelam ja a to by uz nikdy nic nenasel.Smích

Tobe take hezke Vanoce a uspesny novy rok Úsměv
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #85 : Prosinec 21, 2014, 08:31:13 pm »

Ta chladena Plzen je super  Smích
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #86 : Prosinec 21, 2014, 08:38:37 pm »

...o nemecko a socialny system nemusis mat starost.
přijde na to, kolik vás na něm bude viset...
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #87 : Prosinec 21, 2014, 08:48:04 pm »

Klena vsetci co zarabaju viac ako 2500euro ciste by mali platit vecie odvody a byt solidarnejsi....
Zaznamenáno
Martin258



Karma: 1
Příspěvků: 14



« Odpověď #88 : Prosinec 21, 2014, 08:50:06 pm »

Ta chladena Plzen je super  Smích

chlazená Plzeň je BEST OF BIER  Škleb

dokonce tu není ani drahá...

also Prost! všem...
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #89 : Prosinec 21, 2014, 08:53:39 pm »

Je skvela..diki...sem tam dam aj Budvar...ci Krusovice... Úsměv
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 4 5 [6] 7   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München