Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Kde je podle Vás nejlepší místo pro bydlení v Rakousku?  (Přečteno 73758 krát)
Petr32



Karma: 0
Příspěvků: 2


« : Leden 05, 2014, 08:33:17 pm »

Zdravím Vás,už delší dobu uvažuji o bydlení v jiné zemi než je ČR. Rakousko mě nadchlo díky své preciznosti a krajině. Nechci tady řešit pracovní možnosti. Můžu bydlet kdekoliv, protože pracuji přes internet. Navštívil jsem Vídeň, Innsbruck, Linz a nyní oblast Welsu. Byl bych rád za Váš názor, kde se Vám dobře žije nebo máte zkušenost, kde je to ideální podle Vás. Mám nejblíže k horám a hezké přírodě. Vím, že si musím já říct, kde se mi bude líbit, ale nebyl jsem všude a rád bych si přečetl Vaše názory a zkušenosti, kde se Vám líbí.

Pro mě je nejdůležitější: dobrá dostupnost po dálnici - např. městečko 20 km od sjezdu z dálnice, hezké prostředí - ideálně blízko Alpy (nemusí být přímo v nich) a občanská vybavenost, aby bylo to nejdůležitější po ruce - škola, školka, obchod.

Děkuji za Vaše názory! Hezký večer
Zaznamenáno
MD



Karma: -1
Příspěvků: 14


« Odpověď #1 : Leden 07, 2014, 10:38:14 pm »

Zdravím, po přečtení tvého článku jsem si vzpomněl na na jednoho jmenoval se Petr,nic ve zlém, nebyl to kamarád, ale znal jsem ho, z bot mu trčela sláma a měl na nich občas taky kravské lejno a ty jeho hloupé kecy, to bylo něco. Nakonec v Rakousku vykrádal auta, ale když tam odcházel tak měl podobné řeči o pro něj důležitých věcech, jak uvádíš i ty a které u nás asi nejsou. Chtěl abych šel s ním, má máti je němka a půl rodiny mám v Německu, němčina je má druhá mateřská řeč, slovem i písmem /maturita/a Dialekt frei, sestra bydlí od 1968 ve Vídni a jsme pro ně jen Češi,podle toho, kde jsi se narodil ale i ty si uvědom, že existují slova které pro tebe budou mít, jako Ausländr, Fremde,Fremdling,Ankömmling a k těmto podstatným jménům si ještě přiřaď přídavná jména, verwünscht, verdammt,  verflixt, verflucht, verwettert, verhext, vertrackt, verteufelt.  A to jsou jen ta slušná. Jo jít tam jen vydělat prachy to jo, pohybuju se mezi Ö a D a u nás bych to nevydělal, jinak lidi jsou tam slušní i ti co se neznají se zdraví, 99,9% si hlídá své soukromí, podle hesla můj dům , můj hrad, ale o každého cizince se starají za co žije, jestli platí daně, jestli nekrade, neprodává drogy - na malém městě. Jo pokud jsi turista tak ano , potřebují tvoje peníze, to je zákon trhu ale cpát se mezi ně, domorodce, bydlet tak to ne, na to zapomeň . Jedině děti které se tam narodí a vyrostou se integrují a maji stejná práva jako domorodci : " Člověk se do společnosti integruje především jazykem a pokud žije někde, kde „domácí“ jazyk neovládá, žije tam jako cizinec, případně turista a s místní společností může mít jen omezené a spíše povrchní vztahy ". Myslíš že všechny státy Evropy jsou kosmopolitní, že v některých nepřevažuje nacionalismus ,  existují strany které vedou lidi jako byl Haider i když mají krásný výhled na Alpy a lepší silnice, přísnější policii která se s nikým nesere, zvláště cizincema, ale když je je potřeba tak ti pomůžou, všechna čest a ještě plno jiných věcí, ale každý vyznává jiné hodnoty.

Tak ti přeji mnoho úspěchů při hledání krásného města s ještě krásnějším  výhledem na Alpy a hlavně tam nezůstat sám, jak kůl v plotě, jen se svou rodinou a sousedy - turky, poláky,rumuny,bulhary a jinými přistěhovalci z Asie a Afriky. Pokud ovšem máš příjem tak od 4000 EUR, auto za 60.000 E koupené za hotové né leasing, tak to  budeš žít i jinak.
« Poslední změna: Leden 07, 2014, 10:41:08 pm od MD » Zaznamenáno
Petr32



Karma: 0
Příspěvků: 2


« Odpověď #2 : Leden 08, 2014, 10:44:18 pm »

Zdravím a děkuji Ti za odpověď, která se absolutně netýkala mé otázky:-) Neptal jsem se jestli je dobré se přestěhovat jako cizinec do zahraničí ale která oblast se někomu líbí. Takže jsem se od Tebe nic nedozvedel.

Ono je rozdíl, jestli jedeš do Rakouska pracovat na pár dní v roce a děláš běžné práce, které rakušané odmítají dělat a nebo tam prostě žiješ, neřešíš, kdo Tě zaměstná a žiješ se svou rodinou.

To, že tě někdo nepřijme je naprosto běžné i v ČR. To že se na vesnici dívají jestli nekradeš nebo nefetuješ je naprosto běžné i v ČR. Je možné, že ses neintegroval a proto pořád migruješ.

Každopádně hodně štěstí. Doufám, že odepíše někdo rozumnější názor.
Zaznamenáno
Lucián



Karma: 0
Příspěvků: 3


Muj Mercedes,moje jistota


« Odpověď #3 : Leden 12, 2014, 02:44:21 am »

Kaprun  Mrknutí   Je tam hezky,pěkné silnice a tak rozumně daleko. Na penzi se tam odstěhuji.
Zaznamenáno
Ctirad



Karma: 0
Příspěvků: 5


WWW
« Odpověď #4 : Leden 31, 2014, 08:01:06 am »

Moje zkušenosti po více než roce od našeho přestěhování s rodinou do Rakouska: vybrali jsme si rozhraní Walviertelu a Weinviertelu, aby to bylo blízko do Česka. Ale budeme se nakonec stěhovat ještě blíž k hranici, protože naše rodiče budou potřebovat brzy péči ve stáří a teprve teď zažíváme jak může být časté dojíždění unavující. Příhraničí už neshledáváme o nic méně rakouské, jak jsme se dříve domnívali. Naše domněnka, že ve vesnici musí být škola a obchod se nám nepotvrdilo. Místní obchůdky jsou často mnohem dražší než v nedalekém městečku. A nejstarší dítě jsme z rakouské školy odhlásili kvůli přílišnému drilu a pro nás nevyhovujícímu přístupu, kdy naše dítě ztrácelo zájem a přirozenou motivaci k učení. Učíme doma, což umožňuje jak Česko tak ještě mnohem využívaněji Rakousko. A z chladného Waldviertelu se posunuje blíže k vinicím, je v něm přece jen o poznání větrno, než jsme si představovali. Takže rozhodně doporučuju vyzkoušet napřed pronájem a teprve pak kupovat nemovitost. A místní jsou super, naši sousedé na nás vůbec nenahlížejí přes prsty, naopak, okamžitě nás zvali k sobě na návštěvy. Možná ve Vídni je to jinak, ale na venkově jsou to ještě "staré dobré časy".
Zaznamenáno
Hanybunny



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #5 : Únor 13, 2014, 12:05:13 am »

Ahojky, my se momentalne zabydlujeme v Innsbrucku. Predtim jsme 8let bydleli v Irsku. Myslim, ze kazda zeme ma neco do sebe a vsude je neco. Dulezite je co ty ocekavas a pokud tam budes mit to co ti je k zivotu nejvzacnejsi,tak budes stasten vsude. Nemuzu soudit jaky Inn zatim je, dostupnost pro vsechno je na dosah ruky. Super stezky na kola, prochazky, lezeni po skalach,kolem mestecka s vleky.... Nekteri jsou na prvni pohled mily a obracene. Je to o jedinci. Jedine co vim, nezazila jsem nikde takove komplikace ohledne hledani bydleni jako je to tady. Ale mozna jsme nemeli jenom stesti na lidi.... takze v tomhle pevne nervy... a zbytek me jeste ceka Úsměv
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München