Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1] 2   Dolů
 
Autor Téma: Odvolani proti zamitnute zadosti o Kindergeld  (Přečteno 119351 krát)
Konstanz



Karma: -26
Příspěvků: 88


« : Březen 02, 2014, 11:01:23 am »

Zdravim, chtel jsem se zeptat tech kdo maji zkusenosti s odvolanim proti zamitnute zadosti o Kindergeld resp. jestli existuje v nemecku nejaka instituce, urad nebo sdruzeni, ktere pomaha nebo primo napise odvolani. Vy kdo jste to jiz absolvovali muzete mi s timto poradit? Dekuji
« Poslední změna: Březen 02, 2014, 12:45:04 pm od Konstanz » Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #1 : Březen 02, 2014, 01:33:54 pm »

Me psala odvolani moje účetní. Ale ja s tim moc nesouhlasil, zcela predelala moji predstavu a odvolani na vsechny EU narizeni a jejich nasledne novely. Nakonec sem to podepsal a nechal byt s myslenkou ze ona je tady zbehla vic nez ja a ze asi vi co dela. Od odvolani uz je to asi rok, mezi tim dva dopisy ze to predavaji do jednoho mesta a pak do dalšího. Nedavno volala nejaka pani. Sypala si popel na hlavu za cely urad a ze si to vezme osobne na starost. A dva tydny zas pryc a ani nezavolala co je teda noveho. Celkem uz 2,5roku na dve deti narozene v ČR. .. Smutek
Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #2 : Březen 03, 2014, 12:20:06 pm »

Pomoci ti muze snad jen Rechtsanwalt. Odvolani si muzes sepsat sam nebo jit primo na Familienkasse a podat odvolani jako Niederschrift do jednoho mesice od doby, kdy ti dali na vedomi zamitnuti. Hlavne musis pozadovat, aby ten rozhovor nebo vyjadreni bylo zaevidovano a musis ho pozadovat pisemne, aby jsi mel nejaky dukaz, ze jsi to podal, tak to alespon pisou v mem rozhodnuti. Ale ted si vzpominam, ze treba na Familienkasse ve Freiburg je jeden den v tydnu poverena osoba, ktera by ti mela poradit a pomoci jak toto resit.
Muzes prozradit duvod tveho zamitnuti?
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #3 : Březen 03, 2014, 01:04:08 pm »

U me byl duvod ten, že nesplnuji podminky pro vyplaceni Kindergeld a deti maji narok tam kde ziji. Poslal sem jim vše co chteli.
Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #4 : Březen 03, 2014, 01:39:57 pm »

Jirike, pokud deti maji narok tam kde ziji, tedy v CR, ty mas narok pozadovat o vyplaceni Kindergeld a pobirat ho zde v Nemecku, kdyz zde pracujes a platis dane. Je to o trochu slozitejsi proces, ale pak mas narok na castecny Kindergeld zde v Nemecku. Tak by to meli posoudit a vydat takove rozhodnuti. Nesmis se nechat odbyt! Nevim kdy jsi zadal o Kindergeld a pravdepodobne se zmenili podminky pro priznavani Kindergeld. http://www.arbeitsagentur.de/web/content/DE/BuergerinnenUndBuerger/FamilieundKinder/KindergeldKinderzuschlag/index.htm 
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #5 : Březen 03, 2014, 02:29:09 pm »

Zadal sem v lednu 2012  Kroutím očima s tim ze sem prihlasen k pobytu, zdravotnimu a danim a vsemu od 01/11/2011.... Ja splnil vse co chteli a vse jim doporucene s dorucenkou poslal.
To po cca roce zamitli. Pak sem se odvolal asi unor 2013 a pak nasledoval asi s dvouměsíčním odstupem jeden dopis ze to podstupuji nadrizenemu organu v jinem meste a pak za dalsi 2 mesice totéž (cerven, cervenec 2013) ze na tom pracuji a opet predavaji dalsimu nadrizenemu v dalsim meste... Pak dlouho nic a ted asi 3tydny zpet nejaka pani volala, omlouvala se, že to neni mozne takhle dlouho a ze se na to podiva osobne. Mam jmeno. Ale to je vsechno, od te doby se neozvala...
Asi jen ziskavaji cas, nerikej me ze nemela 3tydny cas najit tech par papiru  Škleb
Ja to bez tech pridavku zvladnu ale neumim si predstavit jak to delaji lidi co je pro ty deti potrebuji... Pres 2roky od zadosti je dost dlouha doba a dost penez.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #6 : Březen 03, 2014, 03:39:04 pm »

Ono to taky zpravidla snad tak dlouho netrvá...já s manželkou adětmi v DE neměl s ničím problém.
Jinak že jim něco trvá 3 týdny, tomu bych se až zas tak nedivil, všechny tyhle úřady šetří, lidí mají málo a žádostí určitě míň není a oni vytloukají klín klínem.
S jakým odůvodněním ti to vlastně zamítli? Od toho bych se odrazil.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
jirike
Host
« Odpověď #7 : Březen 03, 2014, 03:56:34 pm »

Ono to taky zpravidla snad tak dlouho netrvá...já s manželkou adětmi v DE neměl s ničím problém.
Jinak že jim něco trvá 3 týdny, tomu bych se až zas tak nedivil, všechny tyhle úřady šetří, lidí mají málo a žádostí určitě míň není a oni vytloukají klín klínem.
S jakým odůvodněním ti to vlastně zamítli? Od toho bych se odrazil.

Kamarad tady to mel tez 6-7tydnu rikal. Co sem tady s Cechy mluvil, nekomu to trvalo mesic a nekomu rok a pul co sem nejdyl slysel.
Tady nekdo psal tutez zkusenost jako ja. Je to asi ruzne podle toho kdo se o to stara a kolik toho zrovna maji.
Me zamitli s oduvodnenim, ze deti maji narok tam kde ziji, tedy v ČR a ja tim nesplnuji podminky k vyplaceni.
Od odvolani o nic dalsiho nepozadali. Nic se zdanlive nedeje.
Nevim v cem je ted problem, nikdo nam nic nerekl a na odvolani sem odpoved nedostal, krom toho dvojiho stehovani jinam.
Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #8 : Březen 03, 2014, 05:59:51 pm »

jirike: Kdyz se pani neozvala, musi se pripomenout TY! Promin,ale nemuzes cekat ze ti neco daji kdyz se neprihlasis sam. Kindergeld muzes pobirat jen v jednom state. Myslim ze jsi neuvedl par dulezitych veci, protoze takto se neda jednoznacne odpovedet. Pokud deti nebo manzelka pobiraji pridavky v CR, nemas narok zde. Co ti mohu poradit, musis tam jit znovu a prihlasit se o svuj narok. Budes muset potom do Cech a tam odhlasit deti od pridavku na deti z duvodu, ze budes zadat v Nemecku. Hlavne si vsechno kopiruj a udelej si jednu slozku pro sebe, aby jsi mel kontrolu kde jsi co a kdy odezdal,aby jsi to treba pozdeji mohl dokazat. Ja to radeji sel predat osobne, mel jsem jistotu, ze si to prevzali, navstevu jsem si nechal potvrdit.
« Poslední změna: Březen 03, 2014, 06:24:09 pm od Milano » Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #9 : Březen 03, 2014, 07:55:00 pm »

Milano diky za radu ale pletes se.
Deti maji narok tam kde ziji, ALE pokud jeden z rodicu pracuje v jine zemi EU, kde jsou pridavky vyssi, mas narok na dorovnani rozdilu. Tedy dostavaji v ČR a nemecka Familienkasse doplaci napr. 160,- na dite. A kazdy koho znam a ma deti v ČR a SR tak to takhle ma. Bere pridavky z obou statu. Pak Ti jeste doplnim informaci, ze na deti v CR pridavky nedostavame a potvrzeni sem tez posilal stejne jako vsechny ostatni ktere z CR chteli. Vse mam okopirovane Úsměv
Opravdu sem jim dal vse co chteli.

Na holcicku narozenou tady mame vse na co ma narok, zcela bez problemu, vse bylo vyrizene do 3tydnu. Zadny problem, zadny zadrhel, papiry skoro totozne. Krom tech trvalych pobytu v ČR potvrzeni o studiu, prijmy moje a matky. Proste vse.
Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #10 : Březen 03, 2014, 09:46:15 pm »

Netusim v cem se pletu? Je mozne ze i ja jsem obdrzel mylne informace, kdyz jsem zadal o Kindergeld.

Cituji tebe: Deti maji narok tam kde ziji, ALE pokud jeden z rodicu pracuje v jine zemi EU, kde jsou pridavky vyssi, mas narok na dorovnani rozdilu. Tedy dostavaji v ČR a nemecka Familienkasse doplaci napr. 160,- na dite. A kazdy koho znam a ma deti v ČR a SR tak to takhle ma. Bere pridavky z obou statu.

Deti maji narok kde ziji, ale ty mas preci narok tam kde pracujes, kdyz se jedna o tve vlastni deti, nebo ne?

Ja vychazim z tohoto....Muj syn mel narok v CR, nepobiral v CR zadne davky, bylo mu vice nez 18 let, ja jsem pracoval v Nemecku a pobiral jsem na neho Kindergeld v DE v plne vysi po celou dobu jeho studia a doplatili mi to zpetne. Pak mi tedy vyplaceli Kindergeld neopravnene? Kindergeld pro syna me druhe manzelky, ktery pobiral v CR pridavky nam bylo sdeleno, ze zde v DE narok nema, pokud budu zadat ja, jako nevlastni otec. Pokud se v CR odhlasi z vyplaceni pridavku, muze moje zena ( ikdyz v tu dobu nepracovala, nebyla steuerpflichtig ), zde v DE zadat o castecny Kindergeld na sveho vlastniho syna, tedy nikoliv o vyplaceni v obou statech. Takze zde mu vyplaceli castku po odecteni naroku v CR z plne vyse vyplacene v DE, po celou dobu jeho studia. Psal jsem zde jiz, ze je take mozne ze se podminky pro vyplaceni Kindergeld za tu dobu zmenili, ja jsem zadal v roce 2007. Priznam se, ze Merkblatt Kindergeld z AfA jsem necetl, ty ano?
P.S. Hele a nespletla se ta pani ktera o tom rozhoduje, ze Ceska republika je clenskym statem EU?     
« Poslední změna: Březen 03, 2014, 10:14:30 pm od Milano » Zaznamenáno
Konstanz



Karma: -26
Příspěvků: 88


« Odpověď #11 : Březen 03, 2014, 10:11:30 pm »

Ja dostal po 5. mesicich telefonovani na Familienkasse atd. vyjadreni, ze mam narok na Kindergeld jen od srpna 2014, tedy jen od te doby co jsem prihlasil zenu a dite k pobytu v DE, ale zamitli mi davky zpetne za 14 mesicu kdy jsem byl prihlasen v nemecku jen ja a rodina byla v CR, kde jsme zadne pridavky na dite nedostavali. A to i presto, ze dle zakona ma narok na Kindergeld ten kdo zde plati dane a jeho/jeji dite zije v EU resp. v CR. Ted po me chteji z Familienkasse dalsi nesmyslne dokumenty, ktere jsem jiz jednou dolozil plus napr. potvrzeni jestli v CR vlastnim nemovitost a jestli si naklady odpocitavam od zakladu dane atd.  No nechapu co tohle muze mit spolecneho se zpetnou vyplatou pridavku na dite. A perlicka na konec: veskerou agendu zaslali az ke Stuttgartu tedy 160 km od Konstanz asi abych je neobtezoval osobni navstevou :-)
« Poslední změna: Březen 03, 2014, 10:17:35 pm od Konstanz » Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #12 : Březen 03, 2014, 10:26:55 pm »

Spolecneho s tim to nema nic. Mohu jen rici, ze si vymysleji pohadky a mlzi aby te mohli oblbovat. Narazil jsi na nejakou urednici, ktere na tom neco vadi a nechce se tim zabyvat. Zkousi na tobe, co si nechas libit! Ikdyby jsi mel nejakou nemovitost, nic nepriznavej! V CR bydlis preci u rodicu. 
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #13 : Březen 03, 2014, 10:40:40 pm »

Milano: ze Kindergeld muzes pobirat jen v jednom state, v tom sem myslel ze se pletes.
Protoze znam hned nekolik lidi kteri dostavaji v ČR a SR, protoze tam deti ziji a tady jim vyplaceji ten rozdil.
Cetl jsem celou ceskou verzi a jeji dve novely EU narizeni a chtel sem to pouzit pro odvolání, ale moje ucetni zvolila cestu ekonomicke zavyslosti deti na me a jine takove fraze, vlastne zadny ze zakonu necitovala. Ja ani nevim jestli to bylo dobre nebo spatne, protoze sem na to odvolani dodnes nedostal zadnou odpoved. Ani kladnou ani zapornou.
Telefonovali sme tam zpocatku kazdych 14dni ale pokazde to znamena mit neskutecneho casu ve fronte cekajicich...  A stejne bez efektu, protoze na ten telefon a na odpovedi zadne doklady nemame.
Pockam jeste jak se vyjadri ta pani (pokud se ji dovolame) a pokud zas nijak, tak uz to budem resit jinak, asi pravnikem pokud nebude uz jiny zpusob.
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #14 : Březen 03, 2014, 10:59:11 pm »

Jirko, jedine "co je psano, to je dano" Tak te pani napiste, dejte ji tam termin, dokdy ocekavate kladne vyrizeni zadosti, odvolej se na telefonat s ni, kde Ti potvrdila, ze narok je opravnen. A dodej, ze pokud nebude zadost vyrizena do tohoto data, obvykle se pise 14 dni, tak si budes stezovat u nadrizenych organu. Basta. Dopis samozrejme, jako vzdy, s dodejkou. Nebo mail, to lze take dokazat. Pokud mas primo na ni adresu.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München