Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
 
Autor Téma: Abmahnung z prav. kancelarie, pokuta za torrent  (Přečteno 401610 krát)
martin009



Karma: 1
Příspěvků: 6


« : Duben 25, 2014, 11:44:58 am »

Zdravim, v schranke som si nasiel Abmahnung kvoli zdielaniu filmu aj s vycislenou pokutou. Nechceme nic podpisovat a platit bez konzultacie. Vedeli by ste mi poradit pravnika (najlepsie Slovaka/Cecha) pracujuceho v DE, ktory sa v danej problematike vie orientovat? Pripadne ti, co ste sa s touto situaciou stretli v nedalekej dobe, mozete napisat svoje postrehy. Dakujem.
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #1 : Duben 25, 2014, 03:51:52 pm »

Omlouvam se radu nemam, ale mohl by si trosku podrobneji popsat co si ,,provedl" ?
Ja dostal vyhruzny email za to, ze sem dal na youtube video s dcerou kde na pozadi hraje ceske radio Impulz a vadi jim tech 20vterin konkretni pisnicky a jeji verejna reprodukce...  Nevím co si myslet/Nerozhodný
Tak me zajima co se prihodilo Tobe. Dik. Jirka
Zaznamenáno
joker



Karma: -8
Příspěvků: 122



« Odpověď #2 : Duben 25, 2014, 06:02:00 pm »

Nevies citat?Precitaj si poriadne vlakno.Stahoval torrent,co je trestne.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #3 : Duben 25, 2014, 09:08:58 pm »

Právníka českého s touto specializací v Mnichově neznám, ale:

-nejdříve si aspoň na netu proklepni ty, co ti to poslali, pokud je to nějaká větší právní kancelář atd.

- nepodepisuj jejich znění Unterlassungs - und Verpflichtungserklärung!
- nekomunikuj s nimi sám, nebudou nijak reagovat
- ohlídej si časové lhůty ke kterým Tě vyzvali s placením, po této lhůtě už to dávají rovnou k soudu

Zajít za právníkem, nejlépe specializujícím se na tuto oblast. Pokud bude solidní, vezme to paušálem podle tabulek cca 250,-. On jim do termínu zaplacení pošle "tvoji verzi" a sestaví vlastní formulaci tvého "přiznání" a tím se oddálí datum splatnosti a budete čekat s čím se ozvou oni.
Většinou je to tak, pokud to můžeš nějak napadnout - nebyl jsi v onen moment v De, máš třeba letenku na tvé jméno z Číny apod., nebo právník jim pošle pohádku o tom že to udělali tvoje nezletilé děti, můžou poslat návrh s nižší částkou.

Záleží ovšem jakou částku ti poslali, jestli se to všechno vůbec vyplatí, protože:

Jestli jsi opravdu sdílel ty (na tebe přihlášený Internetanschluss, tvoje IP adresa atd.), tak se z toho moc nevykroutíš a je na zváženou, jestli nezaplatit hned a ušetřit tak prachy za právníka.
Protože ten ti bude samozřejmě hned na první schůzce tvrdit, že šanci máš velikou a že on s nimi bude komunikovat a že s tím má zkušenosti a že to vidí nadějně a blá blá blá... Ale on 3-4 dopisy, na které má v PC muster, rád za tvoje peníze odešle. A ve finále, pokud jak říkám, že to svedete třeba na děti, pro tebe nevydoluje z té firmy ani 1 Euro slevu z původní pokuty.

Podstatou všeho je, že sdílení je v De nelegální a neznalost zákona neomlouvá
na tom je celý systém vymáhání těchto pohledávek postaven.

Popisuji pár měsíců staré, takřka vlastní zkušenosti, známému jsem pomáhal se stejným problém běhat po právnících jako tlumočník a výsledek jsem popsal výše. Kontakt na toho právníka ti dát můžu, ale je to Němec a není z Mnichova.

P.S. Moje rada:
jestli to je pokuta tak do 300-400, možná lepší zaplatit. Nad 1000 Eur bych šel určitě za právníkem.
 A kdybys chtěl víc info a názorů, na německém netu je tuna diskusí, můžeš si to pročítat celou noc.. Mrknutí.

Přeji hodně štěstí, ať ti to dobře dopadne

Petr



 
« Poslední změna: Duben 25, 2014, 09:37:29 pm od petr69 » Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #4 : Duben 26, 2014, 10:32:51 am »

Nevies citat?Precitaj si poriadne vlakno.Stahoval torrent,co je trestne.
Joker, kusuj - kdyz se neches bavit normalne, nebav se.
Jednak - pokud nekdo ma pocit, ze chce vice podrobnosti, kdo si myslis, ze jsi, abys z nej za to delal osla.

Zadruhe ho delas sam ze sebe - trestne na stahovani torrentu neni nic, trestne by znamenalo, ze prijde policie a statni zastupce a budou te soudit pro trestny cin. U torrentu jde o to, ze samotne stahovani nikdo nijak stihat nemuze, ALE u torrentu z principu v prubehu stahovani uz stazena data sdilis a potom se po tobe muzou vozit vice ci mene opavneni zastupci drzitelu prav k tomuto obsahu.
Jde pak o to, ze spocitaji potencialni "skodu" - poct lidi, kteri si obsah mohli stahnout, predpokladaji, ze vsichni by si ho jinak koupili (coz je nebetycna ptakovina) a to pak vezmou jako hodnotu sporu.
Zpravidla se tim dostanou na desetitisice EUR, kterymi se cloveka snazi zastrasovat. Bohuzel ale je tato castka smerodatna i pro tveho pravnika, jehoz honorar se od ni odviji - a tito vyderaci tim zcela libovolnym stanovenim vysoke castky zdrazuji i tve pravni zastoupeni.

Samozrejme, smysl pro fair play by me kazdemu napovedet, ze koukat na filmy, za ktere nekdo da penize, bez zaplaceni, neni nic, cim by se mel chodit chlubit.
Nehlede na to ale zakony neco stanovi a veci by mely jit podle nich a ne podle toho, jak si to predstavuji samozvani ochranci prav.

[zavináč]martin009 - petr69 velmi presne vystihl podstatu veci i mozny postup, vcetne ocekavatelneho vysledku. Pokud vis, ze to z tve adresy bylo, nema cenu pokouset se dokazat opak. Existuji sice i pripady, kdy zachycena data techto cmuchalu jsou nepresna (oni vetsinou staveji na tom, ze maji IP adresu a cas, k cemuz maji pravo od poskytovatele pripojeni zadat informace o tom, ktery zakaznik tu IP adresu v te dobe mel), jenze te pak bohuzel bude stat velike usili prokazat, zes to ty nebyl. Jak uz to tak byva, velke koncerny s velkou lobby maji lepsi karty, nez verejnost...ktera navic vetsinou presne to, z ceho ji vini, udelala Smutek
A i kdybys chtel prokazat, zes byl na dovolene a argumentoval tim, ze jsi mozna mel nezabespecenou bezdratovou sit, porad te do toho namoci jako tzv. "mitstörer" - tedy v principu jako osobu, ktera svou nedbalosti poskytla technickou moznost ten ohavny cin spachat.
« Poslední změna: Duben 26, 2014, 10:40:16 am od kleena » Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
joker



Karma: -8
Příspěvků: 122



« Odpověď #5 : Duben 26, 2014, 01:39:55 pm »

Sorry,ak som niekoho urazil.Ja prajem kazdemu,kto tuzi po pozornosti,nech ju ma a nech si ju uzije.Ale niekedy sa fakt citim,akoby som tu bol nespravne Úsměv
Stahovanie torrentov je nelegalne,a pravnicky je charakterizovane ako trestny cin,prave z toho dovodu ktory si uviedol.Ked stahujes torrent,zdielas ho s ostatnymi.
« Poslední změna: Duben 26, 2014, 02:01:13 pm od joker » Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #6 : Duben 26, 2014, 05:02:51 pm »

Joker no vidis, ty vychazis z toho, ze to kazdy musi vedet a to sí predstav, ze existuje jeste takova divna sorta lidi, kteri se musi podivat na Google, aby zjistili, co to vlastne znamena, ten torrent. Treba ja.Smích

Jirko, to je tedy sila.

Mne to pripomina ty doby, kdy jeste nebyl mail a posilaly se casto nevyzadane nabidky faxem, tak se cas od casu stavalo, ze to nekdo zkousel a rozesilal dopisy s vyzvou k zaplaceni pokuty tem, kteri ty maily posilali. Myslim, ze legalni to nebylo, ale obcas se nekdo vylekal a vyderacum pokutu zaplatil.

Tohle je asi jiny pripad, ale presto mozna neuskodi, trochu si proklepnout odkud vitr vane, pokud se jedna o vetsi sumu.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #7 : Duben 26, 2014, 06:09:29 pm »

niekedy sa fakt citim,akoby som tu bol nespravne Úsměv
To musis vedet sam. Zatim mi prijde, ze na zebricku tech, kdo "prispivaji" jen pro pozornost, jsi n auplne spici.
Stahovanie torrentov je nelegalne,a pravnicky je charakterizovane ako trestny cin
Znova: nehlede na bulvarni titulky s "illegal", jsem presvedcen o tom, ze kdyby to byl trestny cin, psala by tady kolegovi policie.
Pise mu ale soukroma firma - protoze porusil neci autorska prava a ona po nem bude chtit nahradu. To samo z toho ale porad nedela trestny cin. Pokud mas zdroj, ktery jasne rika, ze to je Straftat, sem s nim.

To samozrejme nemeni nic na tom, ze situace je to nezavidenihodna a stahovani komercnich del pres torrent je cinnost, ktere by se clovek mel v Nemecku vyvarovat.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
joker



Karma: -8
Příspěvků: 122



« Odpověď #8 : Duben 26, 2014, 07:10:44 pm »

Kleena pre teba:   1.ja nie som ten co dava pripevky ku kazdej teme,je ten najmudrejsi a snazi sa druhych poucat
                           2.ked sa vyjadrujes k nejakej teme a nerozumies jej,najdi si zdroj a prestuduj si to(uz par krat si napisal uplny nezmysel,co nemal hlavu ani patu)
                           3.k torrentom,ci je stahovanie trestnny cin alebo nie je
http://byznys.ihned.cz/c1-54499370-otazky-a-odpovedi-co-je-pri-stahovani-a-sdileni-trestne-a-co-ne
« Poslední změna: Duben 27, 2014, 12:17:33 pm od joker » Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #9 : Duben 26, 2014, 07:11:18 pm »

Joker ne, v pohode, me muze urazit jen inteligent  Mrknutí
Samoztejme je nelegalni jakekoli sdileni autorsky chranenych del, ale zpusobu jak sdilis a nebo stahujes je asi milion...
Na to sem se ptal. Ze jde neco stahnout a po te sdilet sem nevedel, tak to se Ti teda omlouvam je-li to z Tveho pohledu takova tragedie...  Mrknutí
Jednoducha otazka a jednoducha odpoved, ne ?
Tu jsi ale neposkytl Ty, ale ostatni...
Tak snad Te tesi pozornost kterou mas Škleb

Kleena dik za vysvetleni a zastani a Tvuj prispevek ,,za druhe" stejne jako Diddi ani ja nemel poneti co to je za zpusob sdileni...
Zaznamenáno
joker



Karma: -8
Příspěvků: 122



« Odpověď #10 : Duben 26, 2014, 07:19:38 pm »

Sorry Jirike,mozno som trochu po tebe ,,vyjel´´ospravedlnujem sa.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #11 : Duben 26, 2014, 09:34:25 pm »

Ještě přidám.

Právník nám mimo jiné vysvětloval jak systém ve většině případů funguje.

Americký producent filmu, dá úmyslně svůj produkt přes prostředníka na net tak, aby začalo sdílení a nelegální stahování. (pánové odborníci přes IT mi prominou laické výrazy). A hra s názvem "Jak si vydělat další miliony" může začít:

Již dopředu je najatá jiná specializovaná firma (za tímto účelem založená), která toto nelegální putování filmu po netu monitoruje. Výsledky jdou k velké právní kanceláři specializující se pouze na oblast autorského práva. Ta má v dalších zemích své partnerské právní kanceláře (opět za tímto účelem založené). Např. v Německu "zastupuje" většinu amerických vlastníků autorských práv obří právní firma Fareds z Hamburku. No a ti už vyzývají díky dodaným datům vlastní hříšníky. A ti si najímají své právníky (za 250 Eur, třeba) a pak stejně zaplatí ještě jednou svůj prohřešek.
A kruh se uzavřel.

Ono se to na první pohled nezdá, ale v tomto autorsko-vymahačsko-právnickém byznysu se točí jen v Německu měsíčně miliony Eur. Část zůstane v kapsách právníků, kteří se na to po cestě nabalili. No, a největší zbytek (možná i desítky miliony dolarů celkem pro každého producenta) doputuje zpět za louži. Tak jak si to na začátku naplánoval. Částečně si tím dohání ušlé zisky vzhledem k celosvětovému trendu poklesu návštěvnosti kin, z poklesu prodeje originálních nosičů atd. A částečně má další tučný příjem, tak, jak si to na začátku cíleně vymyslel.

Ten právník doslova řekl, že tento systém je v branži veřejným tajemstvím a že to mají geniálně  vymyšleno a systém (honění hříšníků) nabourat nelze. Vše je do posledního písmenka napasováno na zákony té které země tak, aby to nikdy a nijak nebylo napadnutelné.
Dokonce je to (logicky) dotažené až tak, že oni si vlastně přejí, aby se lidi vymlouvali, prošvihávali termíny splatnosti pokut nebo nechali dojít vše až k soudu. Protože v 99 % případů hříšník prohraje a má to o 2 tácy zase dražší. Ale toto už ten právník neříkal Škleb, to je moje dedukce.
 
« Poslední změna: Duben 28, 2014, 08:25:51 am od petr69 » Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #12 : Duben 26, 2014, 10:19:50 pm »

No pane jo. Peto a jak je to s filmy na YouTube? Tam se taky obcas vyskytnou docela "cerstve" filmy.
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #13 : Duben 26, 2014, 10:29:50 pm »

Ještě přidám.

Super popis a vysvetleni...
Dokonala sit pavouku cekajicich na sve mušky. ..

Sorry Jirike,mozno som trochu po tebe ,,vyjel´´ospravedlnujem sa.

Prijmam Úsměv I muzi maji sve dny Mrknutí (ja taky)
V pohodě Úsměv
« Poslední změna: Duben 26, 2014, 10:36:17 pm od jirike » Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #14 : Duben 26, 2014, 10:46:56 pm »

YouTube je v pohodě, tam nic nestahuješ ani nesdílíš, jen pozeráš Úsměv. Ať mě ajťáci doplní...
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München