Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: problém so mzdou v zeitarbeit firme..  (Přečteno 68263 krát)
deutschland145268



Karma: -7
Příspěvků: 97


« : Říjen 20, 2014, 10:40:31 am »

Ahojte,

No mám tu roblem s jednou zeitarbeit firmou problém yna seba nenechali dlho čakať ked človek pracuje cez zeitarbeit okej k problemu.za celý odpracovaný mesiac a nieco som bol aj na PNke ale to je 100%  a plus som mal aj soboty odpracovane som dostal 582eur !!!!

uz som urobil niektoré kroky napisal som vedeniu spolocnosti kde som pracoval ze mam problem s zeitarbeit firmou potom som napisal na gemeinde kde firma sidli vsade som okrem ineho uviedol ze moje zdravie ťažko znasa taketo neuctive spravanie voči zamestnancovi ja Nemecko mam rád jeho kransu krajinu a kulturu ale co je moc to je moc...

aké su možne postupy v nemecku ked je takíto prípad ako moj ked si zeitarbeit drzo neplní svoje povinnosti ? poradte niekto erudovaný...

musi preda niekto riešit v tom nemecku neposlusne agentury okrem drahých pravnikov...
dakujem ani neviem ci som vsetko napisal lebo som taký nasraty ze by som mu isiel najradsej do kanclu a vytrhal mu zuby...
Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #1 : Říjen 20, 2014, 04:24:44 pm »

Nevim, zda vsechny ZA-Firmy, ale nektere urcite funguji tak, ze mas urcitou sumu hodin, kterou ti za den/tyden/mesic vyplaceji a vsechno, co odpracujes nad ramec, jde na omezene "Zeitkonto", na kterem za normalnich okolnosti musi byt, dejme tomu. 150 hodin. Tzn. ze zacatku nejdriv dostavas vyplacenou jen tu "minimalni" odpracovanou domu a tim, co pracujes nad to, plnis konto, a az kdyz mas splneny limit, firma ti vyplaci vsechno. Kdyz nahodou nemuzes, nebo oni pro tebe nemaji praci, vyplaci ti to pak z toho Zeitkonta... Kdyz pak zase muzes pracovat, tak musis nejdriv doplnit do limitu, atd. Nemas nahodou zrovna takovou smlouvu?
Zaznamenáno
fildaok



Karma: 0
Příspěvků: 1


« Odpověď #2 : Říjen 21, 2014, 11:23:29 am »

Ahoj, mám podobný dotaz, výplata by byla ok kdybych tam neměl položku essengeld - 229€ ve skutečnosti občas něco sním, ale to je tak max do 60€ rozhodně ne tolik co mi odečítají. A ještě k tomu se mi teď přestaly vyplácet příplatky za neděli, takže dalších 30€ z výplaty v háji tak už mám jen 540€ měsíčně. Začíná to být neúnosné chci se zeptat jestli můžu dostat nějakou pomoc, třeba ten příspěvek na bydlení nebo hartz4, cokoliv pomůže. A kam se pro to musí jít?
Třeba mi teď poslali dopis že chtějí platit TV poplatek 18 € měsíc a já jsem defakto teď neplatič tohohle poplatku, protože kdyby mi to strhli za celý půlrok co bydlím tak se můj účet dostane do mínusu. Jediná naděje je, čekat na tu minimální mzdu jenže mám obavy, že naše šéfová to zase nějak zařídí, abych nedostal víc než mám teď. A proto už delší dobu uvažuju o půjčce v bance protože všechno co stojí nad 100€ je pro mě prakticky nedostupné, nebo jen po několika měsících šetření. Už nevím jak to řešit kdybych aspoň uměl ten jejich hrůzo jazyk tak bych mohl hledat jinou práci, ale takhle jsem v háji.
Zaznamenáno
deutschland145268



Karma: -7
Příspěvků: 97


« Odpověď #3 : Říjen 21, 2014, 11:52:20 am »

takze este raz mam tu problem so zeitarbeit firmou ...zle mi vyplatila mzdu a strhla mi udjane ze som bral vorschuss co neieje pravda ..tkaze moja otazk aznie kde sa mozem obratit ? v nemecku kto to bude riesit okrem pravnika ...vie niekto o nejakej sluzbe pre obcanov v rámci problemov s zeitarbeit firmamy ?

dakujem
Zaznamenáno
covergirl



Karma: 6
Příspěvků: 106


« Odpověď #4 : Říjen 22, 2014, 11:38:25 pm »

http://www.lag.bayern.de/muenchen/gerichte/muenchen/index.php
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #5 : Říjen 23, 2014, 02:03:42 pm »

Ahoj, mám podobný dotaz,
Založ si na to prosím nové téma, pak se ti třeba dostane i odpovědí. Toto je téma s dotazem někoho jiného.

Jen pár poznámek: pokud ti neplatí to, co mají, pak přece není řešením brát si půjčku (to je cesta do pekla - kdy a z čeho ji plánuješ splácet?), nebo jít psi pro Hartz4 (i když ti by ti nejspíš něco doplatili).
Pokud ti strhávají Essensgeld, musíš se prostě jít zeptat, za co to je, jestli, kde a jak si to jako můžeš odjíst, a ohledně toho televizního poplatku rovněž: kde bydlíš, máš pronajatý byt, nebo třeba jen pokoj? Platí se za byt, takže jestli nemáš celý byt, není to tvoje starost, maximálně poměrnou částí.
Nenech se sebou zametat a neuhýbej k vlastní škodě (placení úroků za půjčku kvůli mizerné platební kázni zaměstnavatele) - buď si někoho pořiď, kdo ti to s nimi pomůže vyjasnit, nebo se ve vlastním zájmu tu němčinu nauč.
A nebo si trochu věř a tak jak sis našel tuhle práci, zkus si najít jinou. Lidí, co pořádně (až skoro vůbec) neumějí německy jsou plné obchody a restaurace.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #6 : Leden 16, 2015, 01:21:56 pm »

Hodím to sem, aby som nezakladala dalšiu tému:

pri práci cez Zeitarbeitfirmy je to tak, že nadčasy sa píšu na špeciálne konto, ktoré by sa malo (už bývalému) zamestnancovi vyplatiť po skončení pracovného pomeru.

Máte niekto skúsenost, že tie nadčasy z toho špeciálneho konta boli po ukončení pracovného pomeru naozaj aj vyplatené?
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #7 : Leden 16, 2015, 05:11:50 pm »

Od agentury clovek nemoze nic dobre v Nemecku ale aj inde cakat..to vie kazdy...vola sa to Jahoda Zeitkonto...moj kamarat robil cez agenturu na letisku a zahadne sa mu stracali hodiny..prisiel nato,ze agentura ho okradala o hodiny...nielen jeho aj dalsich...siel na letisko na betriebsrat a tento to vysetril a dali mu za pravdu...potom ked skoncil na letisku mu vyplatili vsetko...treba sa snazit zamestnat vzdy priamo a byt kmenovy zamestnanec...od agentury cakaj len podvody a slizke jednanie.Ja som mal stastie,ze agentura cez ktoru som robil na letisku nemala ziadne zeitkonto a ked som napr mesacne 180hod odrobil vsetko mi vyplatili...v inych agenturach uz nad 150hod ten zvysok siel do zeitkonta...agentury sa ohradzuju tym,ze ked bude malo roboty v isty mesiac daju ti hodiny z zeitkonta aby si mala vyplata..proste same hluposti a odrby.
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #8 : Leden 16, 2015, 05:45:38 pm »

Ja pro ZA agenturu nedelam a mam taky Zeitkonto.
Pritelkyne v samosce taky a znam vic lidi kteri Zeitkonto maji.
Prescasy se tam hromadi a pokud je nevyberu formou volna (pokud me to zamestnavatel neumozni) musi me to proplatit.
Mam na Zeitkonto extra smlouvu a muzu jit i do minusu az 40h (plusove hodiny omezene nejsou) a pritom me vyplata zustava stale stejna.

TEDY ! Predpokladam ze je to tady bezna vec a rozhodne to nema nic spolecne s kvalitou ZA agentur...
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #9 : Leden 16, 2015, 05:53:06 pm »

Ked je clovek kmenovy zamestnanec moze mat überstunde cize nadcasove hodiny...ano znaci sa to a clovek si moze bud peniaze,alebo najcastejsie volno zobrat...ale v zeitarbeit je to riadny bordel.Toho sa strante.
Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #10 : Leden 19, 2015, 05:56:55 pm »

jirka, ďakujem za odpoveď, viem, že teoreticky by sa to preplatiť malo
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München