Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Prehlaseni auta z CZ do D  (Přečteno 190818 krát)
shadowinek



Karma: 0
Příspěvků: 4


« Odpověď #15 : Květen 20, 2015, 12:24:11 pm »

Já přehlásil hlavně kvůli tomu, že chci v Německu zůstat delší dobu a náhoda je blbec. Nikdo mě nemusí nikdy zkontrolovat, ale taky se může najít nějaký snaživec a pak mohu dostat pokutu a bude s tím víc potíží, než to přehlásit teď (respektive po osmi měsících v DE).
Zaznamenáno
Jave



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #16 : Červenec 07, 2016, 02:41:14 pm »

Ahoj, uz jsem to hazel do jineho fora, ale sem se to asi hodi lip:
Budu ted kupovat auto, ktere chci prihlasit v nemecku - ziju tady uz par let a jsem i prihlaseny k trvalemu pobytu. Doted jsem pouzival svoje auto s ceskymi spz. Ted mi ale auto ukradli a tak nove chci uz prihlasit na nemecke znacky. Z cech mam papir vystaveny od Kooperativy rovnou v nemcine, ze mam 86 mesicu bezeskodni udalosti a ja bych rad ziskal nejaky bonus i tady. Bohuzel mi ale u mnou vybrane pojistovny (DEVK) rekli, ze vsichni co jsou z vychodniho bloku (Polsko, Cesko, Slovensko...) maji s uznanim bonusu smulu. Uz jsem tu na foru cetl, ze je potreba se ptat a nektere pojistovny by mohly bonus z cr uznat. Ma s tim nekdo zkusenost? Uz nekdo nasel nejakou pojistovnu, kde bezeskodni prubeh uznali? Byl bych moc rad za jakoukoliv informaci, nebo pomoc, protoze ja sam neuveritelne tapu v tom vsem (od ziskani nemeckeho pojisteni, az po prihlaseni auta na znacky a zaplaceni kfz steuer)... diky moc Úsměv
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #17 : Červenec 07, 2016, 08:12:46 pm »

Versicherung Bayern - uzavřel sem ve Sparkasse, nejdřív me vystavil papír s číslem smlouvy, s tim sem sel přihlásit auto a pak sem se vrátil zpět do Sparkasse a teprve se uzavírala podoba smlouvy a ostatní. .. I s bonusy..... Mrknutí
Daň si strháváji Zollamt automaticky a na základe vyplněného čísla účtu při přihlášení auta.
Nic víc potřeba nebylo....
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #18 : Červenec 07, 2016, 08:50:29 pm »

Já byl roky také u Versicherungskammer Bayern, ale to také byla nejdražší pojišťovna, kterou jsem mohl vybrat. V roce 2002 ale jediná, která mě jako hocha z Východu nechala začít na 140% místo jinak obvyklých počátečních 210%.
Dotaz...se strukturou pojistného u povinného ručení jsi obeznámen?

No každopádně bych ti doporučil udělat si na internetu porovnání tarifů - a ty pojišťovny si pak obvolej, která ti český bezeškodní průběh uzná. Řekni, kolik máš z ČR potvrzených let a jakou Schadenfreiheitsklasse ti nabídnou.
Vyber si tu, která nabídne nejlepší třídu, ne nutně nejnižší pojistné (ty laciné ti nejspíš mod dobrou třídu nenabídnou), protože po půl roce je můžeš opustit a co si poneseš k další pojišťovně je právě ta třída.

Je ještě několik věcí, které je dobře vědět (Kasko, typová označení aut čísly z německého techničáku apod.), zkus je pohledat tady ve fóru, já sám už jsem to psal několikrát. Pohledat starší příspěvky je lepší, než pokládat dotazy pořád znova Úsměv
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Jave



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #19 : Červenec 07, 2016, 10:39:36 pm »

Diky za rady Úsměv holt budu zkouset obvolavat..
Kleena: co myslis tou strukturou povineho ruceni? Vzhledem k tomu, ze me otazka zaskocila, tak asi obeznamen nejsem..
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #20 : Červenec 08, 2016, 09:17:56 am »

Diky za rady Úsměv holt budu zkouset obvolavat..
Kleena: co myslis tou strukturou povineho ruceni? Vzhledem k tomu, ze me otazka zaskocila, tak asi obeznamen nejsem..
Myslím způsob, jak se vypočítává pojistné.
Podle místního koeficientu (oblast od oblasti jsou jiné statistiky škod) a koeficientu modelu auta (každý jednotlivý model auta má pravidelně aktualizovanou třídu míry škod) se vypočte výchozí sazba pojistného.
Na tuto sazbu se aplikuje koeficient třídy pojištěnce - za mých časů to bývalo 210%, 140%, 100% - a pak podle bezeškodních let dolů, až někam snad k 60% či i 50%.
Výše povinného ručení tedy bude záviset na modelu auta, když si vybereš mlaďošského sporťáka nebo Nissan WRC, bude pojistné drahé, i když objem nemusí být nijak vysoký.
Ta třída bezeškodního průběhu se ti snižuje s každým rokem a když přecházíš mezi pojišťovnami, bereš si ji ssebou.

Proto se podle mě vyplatí začít u pojišťovny, která ti uzná nejlepší SFK (Schadenfreiheitsklasse) - od té můžeš příští kalendářní rok zdrhnout jinam, kde bude pojistné nižší, ale už máš lepší pozici, nejsi na trhu nováček, přecházíš od německé pojišťovny a neseš si od ni jeden tvrdý a směnitelný německý bezeškodní rok Úsměv
Ze zkušenosti ty laciné pojišťovny dělají větší ofuky s přijímáním klientů ze zahraničí, to koneckonců souhlasí s tvou a přijde mi i Jirikeho zkušeností. Takže bych si nedělal velkou hlavu s tím, začít u drahé VSK a v pohodě se začít poohlížet po jiné.
Vypovědět můžeš každý rok (pokud se nemýlím) a vždy, když zvýší sazby.

Ohledně nejlepšího růstu SFK se vyplatí uzavřít pojištění i mírně zpětně, aby ti vyšlo aspoň půl kalendářního roku. protože ten rok se pak do SFK počítá celý.

Jinak pro doplnění - to užs ale nejspíš zjistil - porovnání povinných ručení na internetu najdeš pod "KFZ Haftpflicht Vergleich".
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Jave



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #21 : Červenec 08, 2016, 09:41:06 am »

super, diky moc. Ja jsem porovnaval pres check24.de a diky tomu jsem taky zjistil ze se pojisteni lisi podle auta, nebo dokonce podle toho jestli jsem zenaty a mam male deti..
Ted jsem dostal od jednoho kolegy z prace (ktery je puvodem z Polska) kontakt na nekoho z pojistovny LVM Versicherung tady v Berline. Pry pro ne neni problem mi uznat vsechno z Cech, tak uvidime..

Priznavam ale, ze me cim dal tim vic laka myslenka na prihlaseni auta zase v Cechach a tady platit jen KFZ Steuer..
Zaznamenáno
rudo



Karma: -112
Příspěvků: 1466


« Odpověď #22 : Červenec 08, 2016, 11:03:08 am »

kleena - ano poistenie mozes zmenit kazdy rok, je to vzdy do 30.11.
Zaznamenáno
rudo



Karma: -112
Příspěvků: 1466


« Odpověď #23 : Červenec 08, 2016, 11:04:36 am »

jave  - ano vyska poistenia sa lisi podla faktorov, ktore zohravaju v statistike nehodovosti nejaku vyznamnejsiu rolu, preto aj to zenaty s detmi - statistiky hovoria, ze taki maju menej skod ...

ale to, ze sa lisi podla typu auta to je iste aj v Cechach, nie?
« Poslední změna: Červenec 08, 2016, 11:27:07 am od rudo » Zaznamenáno
Jave



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #24 : Červenec 08, 2016, 12:26:08 pm »

ale to, ze sa lisi podla typu auta to je iste aj v Cechach, nie?
Ano, to plati i v Cechach. Taky myslim podle toho v jake oblasti clovek bydli a jestli je muz nebo zena
Zaznamenáno
Dellfi



Karma: 2
Příspěvků: 16


« Odpověď #25 : Září 01, 2016, 06:44:59 pm »

Ahoj,

tenhle týden jsem přehlašovala auto z český SPZ na německý tady v Mnichově.

Co člověk všechno potřebuji ja napsané zde: https://www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Kreisverwaltungsreferat/Verkehr/KFZ-Zulassung/Fahrzeug-anmelden--umschreiben.html

Podobně jak shadowinek:
1. COC papíry - nutné k registraci (vystaví TÜV za 150 EUR - prohlídka trvá tak hodinu)
2. potvrzení od pojišťovny eVB (Hug Coburg mi uznala roky bez nehody - musí být vystaveno v němčině či přeloženo)
3. dále už jen technický průkaz, značky, SEPA formulář kvůli KFZ Steuer, občanský průkaz a měla jsem s sebou i kupní smlouvu, kdyby ji chtěli (podle jejich webový stránky). Oobjednala jsem se přes internet, přišla jsem hned na řadu ve stanovenou dobu, vše trvalo půl hodiny. Cena včetně Umweltplakette a Wunschkennzeichen cca 90 EUR.

Pak jsem si zašla jen do pojišťovny pro zelenou kartu (nevím, jak je to obyčejně v Německu, ale moje je na 5 let). Nechala jsem si vystavit potvrzení o přehlášení auta v Něměcku, tak to pro jistotu pošlu do ČR... člověk nikdy neví.

Tak snad ta info přijde někomu vhod.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #26 : Září 02, 2016, 10:22:03 am »

Dellfi, díky za detailní popis a tip na pojišťovnu. Takhle to určitě dalším pomůže.
[zavináč]David - nedá se příspěvek označit jako "sticky", aby zůstal nahoře, nebo přesunout do Wiki? Příp. aspoň z Wiki nalinkovat?
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
David
Zakladatel
*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #27 : Září 02, 2016, 11:04:17 pm »

Ve wiki to je. Kdo chce, může článek upravit, doplnit, ...

http://www.mnichov.de/mkportal/modules/wiki/index.php/P%C5%99ihl%C3%A1%C5%A1en%C3%AD_auta_v_N%C4%9Bmecku#P.C5.99ehl.C3.A1.C5.A1en.C3.AD_auta_z_.C4.8Ceska_.C4.8Di_Slovenska_do_N.C4.9Bmecka
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München