Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 2 [3]   Dolů
 
Autor Téma: Pojištění auta.  (Přečteno 207112 krát)
jirike
Host
« Odpověď #30 : Únor 11, 2015, 05:12:40 pm »

Ty vole..  Škleb

Tak po treti.. Extra pro Konstanz.
A vsimni si prosim Te, co jsem napsal, respektive citoval, za vyjimky, ktere nemusi... Mrknutí

I ja napis totez  Škleb a v klidu...  Mrknutí
Dotaz znel zda musi a je-li to povinnost.
A ja odpovidam totez, ANO musi, pokud je zde prihlaseny, bude dele nez pul roku a neni ani pendler, ani student, ani duchodce a nebo neni auto nekoho jineho, babicky, maminky, nebo ceske firmy...

Zaznamenáno
milda34
Host
« Odpověď #31 : Únor 11, 2015, 06:56:53 pm »

pro spezialized:

ja chapu spoustu veci... na rozdil od tebe... ale co nechapu (a ted ti to reknu na rovinu po lopate) a ani pochopit nechci, jak si nekdo muze takove podvody a podvudky dovolit s cistym svedomim (kvuli par EUR, jak pise Konstanz - viz prispevek z 11.02.2015). Pokud jsi liny si ho vyhledat, zde zkopirovana cast: "Nebo snad závidí těch pár "ušetřených" eur?  To to opravdu vsem takovym vychc... za to stoji???  Stoji to za to kvuli par usetrenym EUR?
A znova: komunisticke cechackovstvi me vzdycky vadilo....a tohle je naprosto ucebnicovy priklad...  Snad nejsi sam ten ucebnicovy zarny priklad Cecha, kterej vzdy po prijezdu do Cech dela na ostatni ramena, jak "hodne" vydelava v Nemecku a a ktery tim zcela urcite a automaticky ocekava v ocich ostatnich vzestup na "spolecenskem zebricku" ostatni "normalni" ceske pracujici spolecnosti.. Nedejboze snad jeste ocekava za to obdiv...
A ani tvoje mladi te neomlouva, jak se me tady snazis urazet a zesmesnovat. To je hodne urovne deti paty tridy....
A pokud o me nic nevis, mel by se zdrzet pochybnosti a komentaru o mych vedomostech a vzdelani. Tim, ze se tebou nechci ztracet cas, neznamena, ze nemam argumenty.. Ani ja ti totiz nepodsouvam, do jake kategorie pracujicich bych te na zaklade tveho zde prezentovaneho smysleni a tvych horkokrevnych reakci mohl zaradit. To si muzu pouze jen myslet. Jenom ti rikam, ze se me takove mysleni nelibi, za jakoukoliv cenu usterit "tech par EUR" . A takove mysleni odsuzuju. Sam si zhodnot, jestli i ty k takovym jednotlivcum patris.
A neomlouva te ani to, pokud vydelavas malo a nemuzes si doprat v Nemecku plnohodnotny zivot se vsim vsudy a musis se tim padem uchylovat k podobnym slusneho cloveka nedustojnym praktikam..  kvul par usetrenym EUR :-)  

 

Zdravi Milan

  
« Poslední změna: Únor 11, 2015, 07:19:22 pm od milda34 » Zaznamenáno
Konstanz



Karma: -26
Příspěvků: 88


« Odpověď #32 : Únor 11, 2015, 07:41:05 pm »

 Škleb Tak já také extra pro Jirike a Mildu: proč by měl někdo přihlašovat resp. přepisovat své auto na D SPZ když nemusí? To že je tady přihlášený (zákonná povinnost do 14 dnů) ještě neznamená, že musí své auto přihlašovat a to ani nemusí být ve vyjímkách, které uvedl Jirike a už vůbec to nemusí být vychcaný čecháček s komunistyckým myšlením jak píše Milda34. Co??? Dokud tady nebude precedent ve smyslu nějakého rozsudku atd. (protože zákon je nejasný), který jasně vymezí kdo musí přepisovat, kdo nemusí, nebo kdo má vyjímku atd. tak není na místě moralizovat lidi, kteří to neudělali, protože nemuseli. A nejde jen o pár ušetřených eur....
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #33 : Únor 11, 2015, 08:14:42 pm »

Zakon, spolecny pro celou EU hovori zcela jasne, i o vyjimkach, lhutach a vsem ostatnim.
Jednotlive zeme se ho zavazali dodrzovat a uplatnovat.
Nektere, maji detaily prisnejsi, ale pres hranici EU zakona nesmi jit zadna.
Nemecko jen neni zvykle na automaticke ojebavani toho co se striktne netresta na potkani.
Nikdo tady na silnicich nesikanuje s lekarnickama apod a lide jsou zvykly je sami od sebe menit v cas a treba i  jezdit zodpovedneji..
Nemecko taky otevrelo pracovni trh s odkladem a nektere veci prijdou pozdeji nez jinde...
Ale to na povinnostech nic nemeni.
At si jezdi kazdy s SPZtkama jakyma chce, ja mam nazor jasny a jen sem odpovidal na dotaz.
Radit nekomu ze to neni potreba, jen proto ze sem jeste zadnou pokutu nedostal ?? Mrknutí
No nevim...
Ale predpovidam velkou kosu casem a pak se tady budou hledat rady a pravnici...
A resit pokuty a zase plakat nad rozlitym mlikem...
Zaznamenáno
SpeCZialized



Karma: -27
Příspěvků: 328



« Odpověď #34 : Únor 11, 2015, 08:42:45 pm »

Milane, to je zase nesouvislej blabol   Kroutím očima

Chapu ze se citis dotcenej moji reakci a asi sem ti trochu posolichal ego ale uz placas prazdnou slamu - zbytek nasel a pochopil pointu.

Nikdo te tady neurazi, nezpochybnuje tvoje vzdelani ani vedomosti, jenom pozaduje co si sam nabidl a pak nedodrzel (financni rozbor cele veci) s tim ze delas jen za obrovsky prachy. Nevim sice kolik ti je ale uz i ja mladik z 5.B sem pochopil, ze zivot neni o penezich.

Psal si ze na to hodis bobek, tak si uz prestan tahat triko a nech to bejt  Mrknutí

 Polibek
Zaznamenáno
milda34
Host
« Odpověď #35 : Únor 11, 2015, 08:43:53 pm »

Extra pro Konstanz:

ja mluvil a mluvim jen o lidech, kteri toto povinost maji a vyhybaji se ji. O nikom jinem jsem nikdy nemluvil. Takze znovu: toto plati jen o lidech, kteri tuto povinnost maji a vyhybaji se ji... uz rozumis???
A neplati to jen o SPZ, plati to i o o vyzirani nemecke socialky za predavani verejnych rad a triku, jak z ni co nejvic vyzdimat a jak zatajit nemovitosti a majetek pred socialkou tak, aby se o ni socialka nedozvedela a priznala socialni davky... atd.. atd...
A na takove ojebavani jsou Cesi opravdu neskutecni prebornici, bohuzel.....
A Nemci to bohuzel vedi... "Cesi, nekradte nam tady"...

Mas pravdu, zakon je ve vykladu relativne nejasny...a to nejen tento... napri., i zakon o zamezeni dvojio zdaneni je vyasvetlitelny ruznymi zpusoby, cehoz take rady obe strany vyuzivaji.... moje komentar se tyka jen tech, kteri maji jako jedine a trvale bydliste v Nemecku, pracuji tady a ziji tady trvale. A to, ze takovi jedinci tady pobihaji, kteri pracuji na minijob, ostatni delaji na cerno, vymahaji pres pravniky po nemeckem state priznani PLNEHO invalidniho duchodu, protoze jim polovicni nestaci, a pritom se svym usmudlanym polovicnim invalidnim duchodem a vydelkem 400 eure mesicne staci platit tady byt, (samozrejme v ramci usetreni byt socialni, vydupany slzama a vyhrozovanim na prislusnem urade), zivit rodinu, mit vsech 5 aut (vcetne 2 BMW)na ceskych SPZ (v ramci usetreni) aby se mohly v Cechach  kupovat byty, pozemky a na techto pozemcich stavet dalsi nemovitost:-)))
A tihle lidi se citi ukrivedeni, ze nedostali plny invalidni duchod (pracovat muzou bez problemu) a bijou se v prsa, ze uz to tad delaji 20 let?
Ten, kdo bez poruseni zakona muze mit auta na ceskych SPZ, at je tak klidne ma.. ale z toho, kdo na to narok nema a timto zakon porusuje,  je mi fakt na bliti.

A je mi taky na bliti i z toho, co se tady kvuli par usetrenym EUR vede za diskuzi. Muj prvni nazor jsem rekl vseobecne, aniz bych ho kontretizoval na nejakou dotycnou osobu. Jestlize se vsak nekdo citil tim osloven a hned podrazdene reagoval, neni muj problem.

A bez obalul priznavam, ze prave kvbuli vyse zminenym skutecnostem (ktere nejsou vymyslene) jsem na podobna temata velmi citlivy. Cela leta se tady tahne tenhle problem s podtextem, jak na tom co nejvic vydelat.... no jo, Cesi... bohuzel to musim ricti, i kdyz sam mam ceske koreny...
A nechci se tim dotknout nikoho, kdo jedna podle zakona, i kdyby mel 10 aut na ceskych SPZ. 

Koncim s touhle diskuzi, i z ni je me na bliti, kdyz nekteri nedokazou cist, diskutovat rozumne o odlisnych nazorech a kdyz nekteri tak lehce a bez rozmyslu sahaji k urazkam a pokusu zesmesnit jineho diskutujiciho. Tak z takovych je mi fakt na bliti... a uz to tak zustane..


Milan 
Zaznamenáno
milda34
Host
« Odpověď #36 : Únor 11, 2015, 08:54:31 pm »

Milane, to je zase nesouvislej blabol   Kroutím očima

Chapu ze se citis dotcenej moji reakci a asi sem ti trochu posolichal ego ale uz placas prazdnou slamu - zbytek nasel a pochopil pointu.

Nikdo te tady neurazi, nezpochybnuje tvoje vzdelani ani vedomosti, jenom pozaduje co si sam nabidl a pak nedodrzel (financni rozbor cele veci) s tim ze delas jen za obrovsky prachy. Nevim sice kolik ti je ale uz i ja mladik z 5.B sem pochopil, ze zivot neni o penezich.



Psal si ze na to hodis bobek, tak si uz prestan tahat triko a nech to bejt  Mrknutí

 Polibek

Milej mladej, jinak ti rict nemuzu, protoze te nijak jinak oslovit nemuzuu, nebot se nepodepisujes.... ale to neni nutny.......ja ti nic nenabidl... kde to je? To, ze jsem ti rekl, v jakem oboru pracuji, neni nabidka toho, ze ti neco budu vysvetlovat.
Kde jsem napsal: pojd, ja ti to vysvetlim, domluvime si termin? A kondicional "mohl bych" neznamena, ze to taky udelam a ze se k necemu zavazuji... ale to ti asi unika:-)

Zkopirovano z meho prispevku. "A jelikoz je dlouha leta mym oborem financnictvi, mohl bych ti udelat prednasku o tom, jak to opravdu funguje...."
Vidis v tom snad to, ze jsem ti takovou prednasku slibil a pak nedodrzel jak ty pises?Co??? No., cesky umim porad docela dobre, ale ja to v tom nevidim.. Ale treba se mylim:) Vidis, jak se z druhych snazis delat debily?Co???
A s tim urazenim: nepochopil jsem to jen ja, ze se me snazis urazet a zesmesnit, pochopili to i jini, jak tady napsali...l takze na tom asi neco pravdy bude.

Vis co? Nech si pichnout 4 ml östrogen-depot... Treba ti klesne hladina androgenu a testosteronu v krvi a nebudes tak prudce reagovat a vylitavat jak certik z krabicky...

Jojo, zivot neni jen o penezich, uz to pochopil i mladik z 5.B. (tvuj pisemny projev a pouzite vyrazy tomu odpovidaji.. s vyrazy hodis bobek a tahat za triko se setkavam u postbubertalnich deti, nezlob se.. ne u dospelyho cloveka v pisemne komunikaci s neznamym vyrazne starsim partnerem v komunikaci) .. Pochopil to vsak opravdu, kdyz se ten mladik snazi usetrit za kazdou cenu par usmudlanych EUR za rok???

Mej se prima, dal mi za to tahle debata fakt nestoji.

Milan  


 
« Poslední změna: Únor 11, 2015, 09:08:40 pm od milda34 » Zaznamenáno
djriki



Karma: 0
Příspěvků: 3


« Odpověď #37 : Říjen 12, 2015, 06:50:04 pm »

Strucne:   pokial si prihlaseny k pobytu v DE, podla zakona po 6mesiacoch musis prehlasit auto na nemecke znacky cize aj mat nemecku poistku. Nespekulujte ze ako usetrit par stovak eur rocno pretoze nemci si robia co chcu a ak natrafite na zleho policajta tak vam moze okamzite auto zabavit a zosrotovat ale naskor vam pride SUDNY prikaz na prehlasenie vozidla na DE znacky... viem o com hovorim...stale pocuvam tieto pribehy... cize ak tu musis byt prihlaseny k pobytu (kvoli praci) tak si to auto prehlas inak su len same problemy.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München