Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 ... 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 ... 188   Dolů
 
Autor Téma: Emigranti prišli zveladiť Európu teda aj Nemecko  (Přečteno 12381557 krát)
jirike
Host
« Odpověď #1125 : Říjen 28, 2015, 10:57:11 pm »

Ja platim vsechna pojisteni mesicne, vcetne auta a srovnam-li to, protoze mam totez co se mel v ČR,  je to dvojnasobek...
Zivotni mam se sporenim. A to sporeni, stejne jako duchodove připojištění by se dalo oznacit taky za zbytečné... Jako vsechny pojistky.
Bez duchodoveho připojištění je to 350,- mesicne.
V ČR me totez stalo 4800,- (auto, zivotka, uraz, denni odskodne, pravnik a hmotna zodpovědnost)
Duchodove sem dal stranou umyslne.
Tak nevim co je stejny...
Moje zkusenost, ne info z internetu...

V ČR sem platil za domek se zahradkou 5000,-Kc na vesnici v Podkrkonoší.
15km od Špindlerova Mlýna.
Tady by to nestacilo ani na cimru ve sdilenem byte...
Moje zkušenost, ne info z internetu... Praha ani Mnichov me nezajima.
Sem tady a ted a byl sem tam a tehdy...

Naposledy k navratilcum...
Neni to stejny. I kdyz si muzes leccos zjistit, realita a odpoutani se, muze byt pak zcela jine.
Nejsem si jisty, zda uplne chápeš o cem pisu...
Pro porovnani jsem pouzil nas a nas navrat z Britanie a to, jak jsme si hlasite oba oddechli, kdyz jsme sjeli z trajektu na francouskou silnici...
Citim to dodnes tak, jako ze sem za tech 6mesicu zestarnul o 6let...
A to uz mam leccos za sebou, kdyz uz sem v Britanii byl i na 6 tydnu autem v Irsku.

Jo o tom nepochybuji o SZ...
Sem taky posledni kdo ,, Vam " tady jeste malicko pise a odporuje a nabada k odlisovani tech lidi.
A nemyslim si, že by to bylo odlisnymi nazory... Mrknutí
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #1126 : Říjen 29, 2015, 12:21:00 am »

.....
Jo o tom nepochybuji o SZ...
Sem taky posledni kdo ,, Vam " tady jeste malicko pise a odporuje a nabada k odlisovani tech lidi.
A nemyslim si, že by to bylo odlisnymi nazory... Mrknutí

nemas pravdu Jirko, pokud vim, tak vsichni se tu shodneme na tom, ze podpora uprchlikum ano, v kazdem pripade, ale uprchlikum opravnenym, kteri utikaji pred valkou, pred genocidou, pred pronasledovanim, kvuli svemu nabozenstvi nebo presvedceni.  

Nikoli podpora invazi, ktera se odehrava soubezne s uprchlickou krizi, a kterou vyuzivaji ekonomicti migranti s tim, ze se s urpchlickou vlnou tzv. svezou...
A to, myslim vadi vsem nejvic. Nikoli uprchlici, ale ekonomicti imigranti, vycurankove, kteri jdou za lepsim zivotem, aniz by si vubec predstavovali, ze tim, ze zaplati paserakum, to pro ne nekonci, a ze taky budou muset zacit treba pracovat.

A taky neschopnost vlad vsech zemi se tomu postavit a nejak zareagovat a chranit statni hranice, coz je snad povinost. Hranice snad propustne nemuzou byt nikde na svete. Statnici v cele s Angelou jenom nepochopitelne prihlizeji a reaguji zpetne, pozde, pokud vubec. Je to neschopnost postavit se za sve obcany, kteri je zvolili a za sve narody a zeme a za hodnoty, ktere tady nasi predci vybudovali.

Zatim se to vyviji tak, ze predstavitele evropskych statu, pod tlakem nevladnich organizaci, ruznych zelenych atd., kteri se chteji zalibit mlcici vetsine a lidem, kteri nemaji prehled a pouze jednou za den zkouknou zmanipulovane zpravy s ubrecenym miminem na hlavni strance, se stavi proti svemu obyvatelstvu. A to dost vehementne, jakoby chteli spachat vlastni sebevrazdu, a potlacit veskere obvatele Evropy proti invazi ze zemi, kde o demokracii nemaji ani nejmensi zdani a ani o ni nestoji. Jedna se o staty, kde zivotni hodnoty maji zcela jiny vyznam, nez zde u nas, kde jsou zvykli resit jakykoli problem silove a hodnota zivota je pro ne na daleko nizsi urovni, nez u nas.

A to, ze obyvatele se zcela jinym zebrickem hodnot, nez je u nas, prijdou a okamzite pochopi, v cem je krasa nasi demokracie a naseho stylu zivota a okamzite se zaradi do spolecnosti, je zcela iluzorni, vpravde nesmysl. Zvlast u lidi kteri uznavaji jako nevyssi modlu islam a Mohameda.

Dalsi problem je se vzdelanosti, o ktere tady slysime ódy, jak budou vsichni zamestnani a zvednou ekonomiku zeme. Nesmysl, uz z logiky veci. Ti kteri prichazeji nyni (nedavno napriklad i 105-leta babicka, uzasna sportovkyne :-)), budou na socialnich davkach a jen jejich minimum bude mozne zamestnat, a to nikoli v jejich vystudovanych oborech, ale v podradnych zamestnanich.
V prvni rade je to jazykova bariera, kterou zvladnout neni otazka dvou mesicu, ale nekolika let. Pote, i kdyby chteli byt ridici autobusu nebo pracovat ve fabrice, ci zametat chodniky, tak se musi naucit dopravni predpisy nebo bezpecnostni predpisy a udelat z toho zkousky. O tom, ze prichazeji lekari, inzenyri a zdravotni sestry snad ani nema smysl mluvit. Jazykova bariera o niz jsem uz psala a pote kvalifikace - protoze i lekar ci zdravotni sestra vystudovana v Afghanistanu ci Iraku ma zcela jinou kvalifikaci, nez je pozadovana tady. Takze to asi hned tak nepujde, pokud vubec.

Trochu normalne se muze zaradit do spolecnosti mozna az dalsi generace tech, kteri ted prichazeji + tech kteri prichazeji s malymi detmi. MOzna, pokud nevyrostou v ghetech, coz se asi stane. Tahle generace soucasnych prichozich tezko, spis vubec.

Povalecna generace pristehovalcu mohla pracovat v delnickch profesich, zeme se po valce budovala a bylo potreba stavet domy, infrastrukturu atd..
ALe dneska? Jsou predevsim potreba technici a odborni pracovnici s minimalne stredoskolskym odbornym vzdelanim. A ti fakt neprichazeji, a i kdyby, tak plati pro ne to same, co jsem psala o lekarich a zdravotnickem personalu.

A i kdyby vsechno dopadlo tak, jak se nam snazi media a nasi predstavitele namluvit, tj. dobre, "my to zvladnem" - tak za jak dlouho muzou ti lide tady pracovat? Nejdrive za dva roky, za tri? Az se aspon trochu neco nauci, az budou rozumet, co po nich nejaky vedouci chce, az udelaji zkousky na pekare, rezniky, metare, (musi mit ridicak, uz jezdi dneska po ulicich taky malymi auticky), popelare, az dostanou hygienicky prukaz, udelaji vsechny potrebne testx a budou si moct otevrit treba bistro?
I takovy obkladac musi mit zkousky a musi odvadet urcitou kvalitu prace, jinak nema na trhu sanci, ne?

Taky prislo mnoho analfabetu (bezne se oficialne pise v novinach SZ, FAZ o 20-ti procentech), kterym je 25-30 let, nikdy nechodili do skoly, neumi cist, psat pocitat... Co ti maji podle tebe delat? Co s nimi? Mozna se casem to cteni  psani nauci, ale uz jsou na to stari, a tak spis bych to odhadovala, ze skonci v v subkulture, mezi svymi v ghettu. Ta se tu samozrejme vytvori velice zahy, mnohde ve mestech jako Duisburg, Hamburg Kolin n.R. uz jsou... A bezne jsou o tom reportaze ve verejnopravni TV i serioznim tisku, takze zadny vymysl.

A tech aspektu je mnohem a mnohem vic, jen to chce myslet. Napriklad potreba dalsich tisicu ucitelu, dalsich zamestnancu policie (protoze i kdyz tech zprav je malo, tak precejen kdyz v nejakem lagru jeden zvedne nohu od zidle, tak hned je jich v sobe 300 - to je jen priklad, jak jsou zvykli resit problemy. Udelal by tohle Evropan?, nejsem si vubec jista), dalsich psychologu a lekaru, protoze lide i deti z valecnych oblasti trpi posttraumatickym syndromem a mohla bych pokracovat jeste dlouho, kolik dalsich pracovniku na to, aby stat tohle zvladnul, bude potreba.. Ucitele, ti novi jsou dneska uz temer vsichni "ehrenmtlich" uci zadarmo v ubytovnach, halach, kasarnach, v novinach jsou inzeraty na dalsi ucitele, kteri jsou treba uz v duchodu, aby sli "ehrenamtlich ucit, a vypada to tak, ze "ehrenamtlich" budou za chvili i policajti, doktori i armada.

A ani nezminuji nezamestnanost vzdelanych mladych lidi, Evropanu, mluvicich vetsinou vzdy svym rodnym jazykem a anglicky event. se dorozumi i jazykem dalsim. Napriklad ve Spanelsku, v Italii, ale i v Nemecku, v Cechach atd... Ti jsou nezamestnatelni a tihle "uprchlici" budou zamestnatelni?

Takze celkove je to maler a s rozlisovanim na hodny imigranty a zly imigranty to nema vubec co delat. "Hodnejch" je minimum, zanedbatelny procento, uz dneska se mluvi o 10-20 procentech z cele te vlny, ktera se sem prihnala.
 Navic k tomu ten islam, zejo... Coz si myslim, ze v tom vsem je to problem asi uplne zasadni.

Dlouho jsem tu nebyla a tak jsem si to tu dneska procitala, co noveho.
Narazila jsem i na prsipevek, ktery jsme sem psala uz 21.cervna t.r. a cetla jsem to v domeni, ze to uz bude, vlivem vsech udalosti, co se staly za posledni mesice od te doby, absolutne neaktualni.
Ale po precteni muzu rict, ze bych na nem nezmenila dneska ani pismenko.
Je to prispevek cislo 90 na str. 7 tohohle vlakna - a je tam odpoved na to tvoje skuhrani, ze jsi tady jedinej bojovnik za spravedlnost a odlisovani....
http://www.mnichov.de/forum/index.php?topic=22389.msg60567#msg60567

« Poslední změna: Říjen 29, 2015, 01:04:47 am od Hair » Zaznamenáno
diddi



Karma: -56
Příspěvků: 494


« Odpověď #1127 : Říjen 29, 2015, 12:21:22 am »

Moje zkusenost, ne info z internetu...

O pojistkach s tebou dislutovat nehodlam, i kdyz... pokud jsou platby vyssi, da se take logicky ocekavat, ze i plneni bude vyssi. I v Nemecku jsou rozdily mezi pojistkami a to dost znacne. Tudiz srovnavas nesrovnatelne.

V ČR sem platil za domek se zahradkou 5000,-Kc na vesnici v Podkrkonoší.
15km od Špindlerova Mlýna.

Schvalne jsem ti sem dala dve lokality, ktere jsou srovnatelne, ale tebe to nezajima. Takze mi sem napises neco o domku v Podkrkonosi za 5000, o nemz nevim,v jakem byl stavu, pred kolika lety to bylo atd.,takze absolutne nemam s cim porovnat.  To uz bych rekla, nemichas ani ty hrusky s jabkama, spis s bramborama.Mrknutí
Tady by to nestacilo ani na cimru ve sdilenem byte...

To se tedy ale hodne moc pletes. Ja jsem samozrejme v tech vsech bytech nebydlela, ale nemam duvod neverit inzertnimu serveru. Nevim tedy, kde je to tve tady, ale predpokladam, ze obecne v Nemecku. Vybrala jsem schvalne lokalitu v zapadni casti, ve vychodni jsou byty samozrejme jeste levnejsi.

http://www.immobilienscout24.de/Suche/S-4/Wohnung-Miete/Umkreissuche/Weiden_20in_20der_20Oberpfalz/-/153925/2196150/-/1276002090/50
Moje zkušenost, ne info z internetu... Praha ani Mnichov me nezajima.
Sem tady a ted a byl sem tam a tehdy...

Naposledy k navratilcum...
Neni to stejny. I kdyz si muzes leccos zjistit, realita a odpoutani se, muze byt pak zcela jine.
Nejsem si jisty, zda uplne chápeš o cem pisu...
Pro porovnani jsem pouzil nas a nas navrat z Britanie a to, jak jsme si hlasite oba oddechli, kdyz jsme sjeli z trajektu na francouskou silnici...
Citim to dodnes tak, jako ze sem za tech 6mesicu zestarnul o 6let...
A to uz mam leccos za sebou, kdyz uz sem v Britanii byl i na 6 tydnu autem v Irsku.

Opet srovnavas naprosto nesrovnatelne situace Ja jsem si kdysi taky "oddechla", kdyz jsem prejela vlakem caru z Nemecka. No a co? Taky jsem to musela prekonat, kdyz jsem neco chtela.

Jo o tom nepochybuji o SZ...
Sem taky posledni kdo ,, Vam " tady jeste malicko pise a odporuje a nabada k odlisovani tech lidi.
A nemyslim si, že by to bylo odlisnymi nazory... Mrknutí

A i ja ti tedy po 250 pisu, ze i ja mam jakous takous schopnost lidi odlisovat. Ale to ze mne jeste neudela placku, ktera bude litovat kazdeho bezence, ktery je zklaman z toho, ze v jeho "zemi zaslibene" nedosahl svych cilu.

Zaznamenáno
diddi



Karma: -56
Příspěvků: 494


« Odpověď #1128 : Říjen 29, 2015, 12:46:27 am »

Tak mi to nedalo a podivala jsem se do realit v CR napr. na obec Vrchlabi. Tak tedy nevim, ale mam takovy dojem, ze ty ceny nejsou ani srovnatelne s podobnou lokalitou v Nemecku, dokonce se mi zda, ze jsou vyssi.

http://www.sreality.cz/hledani/pronajem/byty/kralovehradecky-kraj?region=Obec%20Vrchlabi

Tos mel,Jirko, ale hodne velke stesti, ze jsi mel barak k pronajmu za 5000. Nebylo to nahodou pronajato od toho tveho zamestnavatele, jak si vzpominam, zes neco takoveho psal? To  by totiz bylo vysvetleni.Mrknutí
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #1129 : Říjen 29, 2015, 01:10:27 am »

Mimochodem: koncem zari, kdyz zacal Oktoberfest, zastavili vlakovou dopravu mezi Salzburgem a Mnichovem. Tahle prestavka mela skoncit 4.rijna, s koncem Oktoberfestu (aby veselici se davy nerusily muslimy a neurazely je, tot oficialni stanovisko bavorske vlady).
Pote prodlouzili zruseni dopravy mezi Slazburgem a Mnichovem do 18.rijna... A vcera jsem potrebovala najit listek na vlak pro kamaradku z Rakouska do Mnichova.... Svete div se, vlaky stale nejezdi, kazdy druhy je zrusen a kazdy prvni jede zRakouska, napr, z Vidne, pouze do Freilassingu na nem. strane.
Tak nejak se to tise protahlo asi donekonecna... 
Funguje to tak, ze kdo jede s platnym listkem z Rakouska do Mnichova, jede ve vlaku, ve kterem jedou i tzv. uprchlici. Za hranicemi na nemecke strane, ve Freilassingu, tito platici pasazeri jsou z vlaku vylozeni a pozadani o prestup na jakysi pripraveny vlak, ktery jede do Mnichova. Vlak pote se zbylymi pasazery, kteri ale jizdenku neplatili (nechtelo se mi napsat cernymi pasazery, aby to nebylo vylozeno spatne, uz jsem take z te politicke korektnost asi zjancena :-)), pokracuji vsichni pohodlne, bez prestupu dal, bud do Berlina nebo do Severniho Nemecka.
A tam museji byt z tohohle bavorskeho opatreni stastni.
Na Mnichovskem nadrazi jsou jen pripraveny stany a par blouznivcu tam take stale podupava, v nadeji, ze treba aspon jednoho uprchlika uloveji, o ktereho se budou moci postarat. :-).
Takze v Mnichove je celkem klid, zdanlivy..
Do momentu, nez obnoveji vlakovou dopravu s Rakouskem...
ALe to mozna do te doby uz budou stat vsude "zabrany", jak to dnes nazvali Rakusaci a hodlaji je stavet na hranicich se Slovinskem.

No ja nevim, ani ti Bavori ani ti Rakusani nejsou vubec asi humanni, ne?
Neni to trochu divny? Preci uprchlici jsou vsichni jSyrani, jsou to lide utikajici pred bombami, chudaci potrebni, kterym je treba pomoct a postarat se o ne, tak proc se jim najednou braneji? :-)....
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #1130 : Říjen 29, 2015, 06:28:59 am »

Tos mel,Jirko, ale hodne velke stesti, ze jsi mel barak k pronajmu za 5000.
 Nebylo to nahodou pronajato od toho tveho zamestnavatele, jak si vzpominam, zes neco takoveho psal? To  by totiz bylo vysvetleni.Mrknutí

To je marny Smích ano, nic vic nez srovnani na internetu neni ?

To neni štěstí.  To je vyhoda domaciho prostredi, kde vyrustas a kazdeho znas.
A kdyz ne ty, tak nekdo z rodiny nebo znamych...
Ne, nebyla to nabidka meho byvaleho zamestnavatele ale stale plati.
Delal sem v tom domku rekonstrukci vcetne nove koupelny, poklabosil se znamym pronajimatelem, politoval jakou ma smulu na najemniky a ze za ty penize bych to bral hned ja sam.
Za rok mu neplatil a odesel dalsi a ozval se me jestli to chci.
Nevahl sem ani vteřinu. ..
Byli jsme tam posledni tri roky pred odjezdem...

Zacinam mit obavy, jestli nekdo zitra nezpochybni i to, co jsem mel k svačině  Škleb

Internet zda se byt jako oheň Smích
Dobry sluha, ale zlý pan...

Tak ja jdu zas delat, nekdo musi... Mrknutí
Vy si to tady zatim uzivejte dal Smích
Hezky den Úsměv
Zaznamenáno
diddi



Karma: -56
Příspěvků: 494


« Odpověď #1131 : Říjen 29, 2015, 07:45:35 am »

Ano, jedno srovnani ti mohu nabidnout. A dam ti tim zaroven zapravdu. Zhruba pred 30 lety, (tehdy jeste nebyl Internet, tak muzes byt spokojen), jsem platila za garsonku v krajskem meste KC 150!

Spokojen? Poslouzila jsem tedy vlastnim prikladem jako ty !:D:D:D Nic jineho v tvych ocich zrejme nenajde milost.

Jen takova poznamecka,neni to ponekud sobecky nahled z tve strany? Ja jsem mel domek za 5000, tak co me bude zajimat, ze ostatni za 5000 dneska sezenou v Cechach akorat s bidou garsonku? Úsměv
Zaznamenáno
kosmopolita



Karma: -25
Příspěvků: 348


« Odpověď #1132 : Říjen 29, 2015, 07:59:18 am »

Jenom k té Jirikově Británii:  Británie vůbec není špatná. Měl jsem tam práci(jako kmenový zaměstnanec). Řeč člověk muže používat a trénovat. Pokud je sám a bydlí s rozumnými čechy, případně mladým anglánem(kou), tak to nemusí být špatné. Já bych tam byl asi dodnes. Ale být všude obklopenej čmoudama(hlavně z Pakistánu), včetně v práci, kde mi nějak mohamedán poroučí, nebylo už na mě. Já jsem totiž přijel původně žít do Anglie A NÉ DO KÁRÁČÍ ! Co???
« Poslední změna: Říjen 29, 2015, 08:33:42 am od kosmopolita » Zaznamenáno
diddi



Karma: -56
Příspěvků: 494


« Odpověď #1133 : Říjen 29, 2015, 09:31:21 am »

To bych do Nemcu nerekla, ze se takhle pochlapi.

https://www.youtube.com/watch?v=712oMasf11A&feature=youtu.be
Zaznamenáno
diddi



Karma: -56
Příspěvků: 494


« Odpověď #1134 : Říjen 29, 2015, 12:19:24 pm »

https://muc01.s3.amazonaws.com/80965/videos/80965_flash9.mp4


Tak tohle je taky dobry "vtip". Vanocni darky pro muslimy, kteri jak znamo Vanoce nemaji a dokonce by Nemcum nejradeji zakazali vanocni stromecek na namesti, dostanou vanocni darky. No snad je to neurazi.Mrknutí
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #1135 : Říjen 29, 2015, 12:23:23 pm »

Ano, jedno srovnani ti mohu nabidnout. A dam ti tim zaroven zapravdu. Zhruba pred 30 lety, (tehdy jeste nebyl Internet, tak muzes byt spokojen), jsem platila za garsonku v krajskem meste KC 150!

Spokojen? Poslouzila jsem tedy vlastnim prikladem jako ty !:D:D:D Nic jineho v tvych ocich zrejme nenajde milost.

Jen takova poznamecka,neni to ponekud sobecky nahled z tve strany? Ja jsem mel domek za 5000, tak co me bude zajimat, ze ostatni za 5000 dneska sezenou v Cechach akorat s bidou garsonku? Úsměv

Vzdyt sem to rikal...  Škleb
Ty si najdes neco na cokoli...
Ted bych mohl pokračovat par priklady a i s cenou...
Ale Ty bys zase neco nasla aby jsi mela ,,navrch"
Uz to nebudu komentovat...
Na to nemam ani chut a ani naladu  Polibek
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #1136 : Říjen 29, 2015, 12:37:39 pm »

Jenom k té Jirikově Británii:  Británie vůbec není špatná. Měl jsem tam práci(jako kmenový zaměstnanec). Řeč člověk muže používat a trénovat. Pokud je sám a bydlí s rozumnými čechy, případně mladým anglánem(kou), tak to nemusí být špatné. Já bych tam byl asi dodnes. Ale být všude obklopenej čmoudama(hlavně z Pakistánu), včetně v práci, kde mi nějak mohamedán poroučí, nebylo už na mě. Já jsem totiž přijel původně žít do Anglie A NÉ DO KÁRÁČÍ ! Co???

To Ti i verim.
Pro nas to byla puvodne volba i pro zivot s rodinou.
Studoval sem ,, na netu " strasne dlouho, téměř vse, co by nas mohlo potkat, seznamil se a diskutoval o vse moznem...
Furu dobrych rad a tipů jsme meli.
Nalozili auto, vymenili penez na 3mesice bezstarostneho zivota a jeli...
Na predem domluvenou ,, praci "  i ,, hezke " bydleni...
O penize jsme prisli behem mesice  Pláč
Jeden smejd nasledoval druheho...
U tretiho uz sem musel tise skripat zuby abychom prezili...
A nez vyresime jak prevadet penize za nama do VB...
Nakonec stres aby jsme dostali kauci zpet (jasne ze od nejakyho Pakose)...
Zacatek tady byl jak z jineho sveta, v porovnanim s VB.

V Nemecku jsi ale teda v klidu ne ? Mrknutí
Tady Ti zadny Mohamed poroucet nebude Smích
Sem jdou vsichni za davkama a navic jsou negramotny...
Jak se tady šíří... Mrknutí
Zaznamenáno
kosmopolita



Karma: -25
Příspěvků: 348


« Odpověď #1137 : Říjen 29, 2015, 05:32:47 pm »

Aha, to jak píšeš, že jste přicházeli o peníze, to asi souviselo nějak se slíbením práce, depozity na bydlení, atd., že? No já jsem ruzně obvolával firmy,než jsem vyrazil do GB. Jel jsem, protože v Land Rover mi řekli, že budou přibírat a že to mužu zkusit. Tak jsem risknul, jel jsem a nakonec mě vzali. Bydlení mužu říct, že mě přímo na baráku nikdo neokradl. Ale depozit jsem tam nechal. :'No a( Prostě těch pakošu je tam příliš. Např. největší muslim. komunitou v D jsou turci. No  OK, turek je turek, ale tihle pakoši jsou skutečně ten ,,tvrdej islám,,   V Anglii to jsem z nich uplně cítil. Mně přijde, že si prostě jenom přemístili Pakistán na britské území. A to jejich množství, hrůza. Chtěl jsem zkusit Londýn, ale mávnul jsem rukou a valil do rodný hroudy. Pakoši v Anglii mě prostě zlomili Hněv No Německo lepší, jasně, teda, než jich přibydou další miliony. I když posledních pár měsíců, co jsem marodil, dostal důchod(přiznanej zatím jen v čr), tak jsem si užil s německými úřady. Ale fakt je, že díky tomu, že jsem takovej ten, co žije na obou stranách, tak to mám mnohem víc komplikovanější. V Česku ,, jasnej,, invalida , v Německu stále ,,no name,,  a nevědí, dokud není rozhodnuto, co mají se mnou dělat. Tak jsem to rozhodl za ně.  Škleb
« Poslední změna: Říjen 29, 2015, 05:42:08 pm od kosmopolita » Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #1138 : Říjen 29, 2015, 05:46:36 pm »

Citace: kosmopolita link=topic=22389.msg63864# 64 date=1446136367
Aha, to jak píšeš, že jste přicházeli o peníze, to asi souviselo nějak se slíbením práce, depozity na bydlení, atd., že?

Ano. Slovaci a jeden severni Moravak. Slovensky ale svetly cikáni.
Ten Moravak me pak drbal o vice nez pulku mzdy a kdyz uz citil ze se blizi konec, projistotu me par tydnu  nezaplatil vůbec.
Paradoxne nasledujici 3 mesice me vytahl trn z paty Turek.
Platil vice mene pravidelne kazdy tyden. (Nekdy v pondeli doplatil)
A predchazel si me a respektoval jako řemeslníka.
Nula od nuly posla, ale zkušenosti na vždy...

No, navždy. ..
Ted me taha za nos pro změnu Rumun...
Auto si pred 3tydny odvezl a kazdy den ma nejaky zavazny duvod, jak me zbyvajicich 1000eur nedoplatit...  Pláč
Zaznamenáno
kosmopolita



Karma: -25
Příspěvků: 348


« Odpověď #1139 : Říjen 29, 2015, 06:14:34 pm »

No tohle je opravdu hnus v té Anglii. Chyba byla jít přes nějaké ,, rádobykrajany,, ale chápu. Člověk si říká až do poslední chvilky, že se to přeci jemu nestane!  A skoro vždy to dopadne blbě. No já si ani o našich lidech a lidech z Východu celkově  , iluze nedělám.  Pokecat s našincem někde u píva v Německu, Anglii, USA beze všeho. Ale tam by loajalita měla končit. Sami si za to mužem, že jsme takoví.  No ono by se to určitě časem ,,vykrystalizovala,, Člověk by něco ušetřil, ve dvou by se snad dalo časem rentovat pro sebe byteček... No ale to chce opravdu velké sebezapření. No já nevydržel kvůli islámu a vy kvůli zlodějům a podvodníkům. Výsledek je ovšem stejný! Pa pa ,,stará dobrá Anglie,, Škleb
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 ... 188   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München