Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Neomezené pracovní povolení za základě trvalého pobytu nebo živnostenského listu  (Přečteno 71584 krát)
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« : Srpen 14, 2009, 10:23:43 am »

Ahoj, máme tu s přítelem již šestým rokem trvalý pobyt a pracujeme oba na živnostenský list. Pobyt v ČR máme zastavený, OP jsme vrátili a jsme tam odhlášeni.
Pracujeme pro různé firmy a rodiny jako Hausmeisterpaar. Nyní bychom se ale jako Hausmeisterpaar chtěli nechat zaměstnat (více nabídek) A živnosták zrušit nebo pozastavit ale k tomu ZAMĚSTNÁNÍ nám chybí právě na těchto stránkách tak často zmiňované PRACOVNÍ POVOLENÍ.
Náš Steuerberater nám říkal, že pokud máme v Německu trvalý pobyt delší než 3 roky nebo živnost déle jak 4 roky (to obojí máme), máme ze zákona nárok na neomezené pracovní povolení!!!JE TO PRAVDA?Co????
MÁTE S TÍM, PROSÍM NĚKDO ZKUŠENOSTI?
NEBO NEVÍTE, PROSÍM, NĚKDO, KDE BYCH TYTO INFORMACE (ZE ZÁKONA) NAŠLA?
A hlavně bychom potřebovali vědět, jestli je možné získat TOTO NEOMEZENÉ PRACOVNÍ POVOLENÍ TÍMTO ZPŮSOBEM aniž bychom měli vybraného zaměstnavatele?Žádný zaměstnavatel nám nenapíše totiž smlouvu bez předchozího předložení pracovního povolení.. Je to BLUDNÝ KRUH Pláč Pláč Pláč
Prošel jste tím již někdo?
Chtěli bychom se vyhnout případným chybám a v ruce mít několik informací a dokladů, než se příští týden na úřad práce vydáme....což je také otázka, protože tady všude čtu, že musím na ÚŘAD PRÁCE, zatím co náš Steuerberater mi napsal, že když mám živnostenský list, musíme o pracovní povolení žádat na KREISVEWALT. REF..

Pročetla jsem snad vše na těchto stránkách, ale co přesně hledáme jsem nenašla. Proto prosíme moc o info,víte-li někdo víc, případně máte s tímto zkušenost?
Moc díky!

Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #1 : Srpen 14, 2009, 12:14:29 pm »

Pracovni povoleni pro obcany z EU vydava, pokud vim, vyhradne Arbeitsagentur. KVR se stara o povoleni k pobytu, ktere se nas (uz) netyka.

Jinak vim jen, ze narok na neomezene PP vynika po roce neprerusene cinnosti na casove omezene PP. Jestli jej zaklada pobyt po urcitou dobu ci prace na zivnost, to bohuzel nevim.
Zkusil bych ale hledat neco v tomto stylu
http://www.google.de/search?hl=de&safe=off&q=anspruch+unbefristete+arbeitserlaubnis+neue+eu-l%C3%A4nder&btnG=Suche&meta=

pripadne zkombinovat s "nach selbständiger tätigkeit" nebo "nach jahren aufenthalt".

"Im Zweifelsfall" bych se na ten pracak sel proste zeptat, vysvetlil bych jim situaci (mozna nerikal, ze se chystate pracovat jako Hausmeisterpaar, co ja vim, zda na to nejsou alergicti): roky tu zijete a podnikate, ted byste radi zamestnani, nabidky mate, ale vsichni chteji, abyste meli PP. Tak jestli by to z toho titulu dlouhodobeho pobytu a vaseho "Lebensmittelpunktu" v D neslo. Dost mozna reknou "ale jiste, dejte sem pas, TISK TISK, podepsat od sefa" a mate to.

Vzdy je lepsi prijit tam "s doubrou vuli a pozadat o radu" nez "plny informaci o tom, na co vsechno mam narok". Úsměv
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« Odpověď #2 : Srpen 14, 2009, 03:45:31 pm »

Hmmm, dobrý typ. Díky Viktore!
Přes víkend pohledáme a pak máme oba celé úterý extra volno na úřady...
Když se dozvíme víc info a ne jen bezdůvodné zamítnutí, určitě to sem napíšu. Ať vědí i ostatní "rádobypracující", jak to funguje.. Vl.
Zaznamenáno
sabina



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #3 : Srpen 14, 2009, 09:06:17 pm »

Ahoj, je to opravdu tak, ze na to mate narok. Moje znama tim prave prosla. Jeji pravnicka ji na to taky upozornila, ze ma po 3 letech pobytu - samozrejme prihlaseneho a nepretrziteho Mrknutí narok na neomezene pracovni povoleni. Musela jen predlozit vsechna potvrzeni o prihlaseni k pobytu a nesmela byt mezi tim zadna pauza.. Bohuzel to plati teprve myslim od kvetna a zadny urad se tim nechlubi a vetsina z nich to ani nevi  Hněv Bydli v blizkosti Hamburgu (schleswig-holstein)a sla v jejim miste bydliste na Arbeitsamt - musi se o to opravdu zadat tam a tam ji rekli, ze to ani nahodou, ze nic takoveho neexistuje. dokonce ani na konzulatu o tom nemeli ani paru Hněv Pravnicka ji poradila, at si zajede na jiny blizky Arbietsamt a tam to trvalo asi 10 minut, musel se vyplnit jen kratky formular a mela pracovni povoleni v ruce (a to nemela zadneho potencialniho zamestnavatele!!!!!) Takze je to pravda, jen to bohuzel zalezi na ne/informovanosti daneho Arbeitsamtu. O tom, ze po 4 letech prace na volne noze muzete dostat prac. povoleni, to si nejsem jista. Mne bylo receno po 5ti.
A jeste neco...jmenuje se to "Arbeitsberechtigung - EU" nach § 284 SGB III

Snad vam to pomuze dal...
Hodne stesti
sabina
« Poslední změna: Srpen 14, 2009, 09:48:25 pm od sabina » Zaznamenáno
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« Odpověď #4 : Srpen 17, 2009, 03:23:47 pm »

Ahoj Sabino,
moc Ti oba děkujeme, to je pro nás opravdu důležitá zpráva.
Hlavně i ten paragraf, kdyby nás poslali hned "do háje" Úsměv(z čím po zkušenostech se zdejšími úřady určitě počítáme), vytisknu si znění tohoto paragrafu a snad s nimi bude řeč.
Nám ze začátku zamítli snad uplně všechno, dokonce i živnosťák, pojištění... i když jsme na to měli nárok.. Proto vím, že je vždy dobré "mít v ruce nějaký trumf" a to nejlíp přímo od právníka. Pak šlo vždycky všechno jako po másle..
Ještě jsem Tě chtěla poprosit, s tou Tvou kamarádkou, co tím právě prošla.. nemohla bych jí náhodou třeba zavolat? Moc bychom se potřebovali ještě něco pozeptat..
Ještě jednou MOC DĚKUJEME ZA ODEZVU, zítra vyrážíme na Arbeitsamt..
Zaznamenáno
sabina



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #5 : Srpen 17, 2009, 09:13:21 pm »

ahoj vladko,
driv jsem se na pc nedostala, jinak bych odpovedela vcas...snad si to jeste stacite precist, kdyz tam zitra vyrazite....je dobre si precist a vytisknout tuto stranku, dulezita je jen kapitola 6!!!! a to odstavec 6.3.2. (hledala jsem to par dni, nez jsem to nasla  Mrknutí stoji tam ale cerne na bilem, pokud jste meli nepretrzity pobyt v nemecku dele nez 3 roky, melo by to byt vyrizene za 10 minut (podle rychlosti urednika Smích
tady ta stranka a hodne stesti zitra...
http://www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/Veroeffentlichungen/Merkblatt-Sammlung/MB7-Beschaeftigung-ausl-AN.pdf
Zaznamenáno
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« Odpověď #6 : Srpen 18, 2009, 08:39:58 pm »

Ahoj a moc děkujeme za informace! Moc nám pomohly!
Šli jsme na úřad práce a trefili na super úředníka Smích. Bylo to, jak Viktore píšeš: Dost mozna reknou "ale jiste, dejte sem pas, TISK TISK, podepsat od sefa" a mate to.

Museli jsme předložit potvrzení z ČR o odhlášení z pobytu a potvrzení z Kreisvewalt. ref. (dnešního data), že tu máme trvalý pobyt - nepřerušený - delší než 3 roky + živnosták delší 4 let.

Pak to bylo TISK, TISK a máme bez jakéhokoli uvedeného potenciálního zaměstnavatele UNBEFR. ARBETSGENEHMIGUNG FÜR EINE BERUFLICHE TÄTIGKEIT JEDER ART.
Pán byl ještě veselý a mile překvapený, co jsme mu to všechno donesli za různá potvrzení (živnosťák, pojištění, placení daní atd., atd.,- sbalila jsem doma všechno, co by nám příp. mohlo pomoci)a že to ani nevěděl, co všechno existuje..
Popřál nám hodně štěstí a také řekl, že tohle všechno platí k 30. dubnu 2011!!! a pak je PRO ČECHNY PRACOVNÍ TRH VOLNÝ!!! ŽÁDNÁ OMEZENÍ, ŽÁDNÁ PRACOVNÍ POVOLENÍ!
Tak jsme odcházeli z úřadu práce opařeni blahem a spokojení, že to snad lépe a rychleji ani dopadnout nemohlo.
Zaznamenáno
Boruvky



Karma: 0
Příspěvků: 33



« Odpověď #7 : Srpen 19, 2009, 01:40:59 pm »

Boruvky Gratuluji  Škleb
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München