Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Jak je to s ubytovanim?  (Přečteno 45450 krát)
Milacek228



Karma: 0
Příspěvků: 14



« : Duben 24, 2010, 10:37:57 pm »

Ahoj. Pristi tyden se stehuju do Svycarska, konkretne do  Curychu. Budu par dnu u kamaradky nez si najdu nejaky podnajem. Chtela bych se zeptat jak to je s ubytovanim? Jelikoz nebudu jeste pracovat tak nebudu mit povoleni L ani B. Mohu i i tak najit byt? Potrebuji nejake povoleni? A jestli ano kde se to vyrizuje...budu rada kdyz se mi nekdo ozvete. Dekuji
« Poslední změna: Duben 26, 2010, 11:22:50 pm od David » Zaznamenáno
loupeznik



Karma: 0
Příspěvků: 55


« Odpověď #1 : Duben 26, 2010, 09:57:33 am »

Bez práce a povolení budeš mít výběr asi dost omezen. Zkus www.aw-immo.ch a jejich Businesshome v Rautistrasse. Nabízejí tam jednotlivé pokoje i na krátkodobé pronájmy a hlavně se nemusí platit obvyklá 3-měsíční kauce.

Kdyby bylo nejhůř - mám volný gauč.  Mrknutí
Zaznamenáno
Milacek228



Karma: 0
Příspěvků: 14



« Odpověď #2 : Duben 26, 2010, 05:29:59 pm »

Dekuji ti. Tak jsem se podivalan na ty stranky. Neni to zrovna muj salek kavy ale na tu dobu nez dostanu povoleni mi to snad bude stacit. Takze kdyz zajdu do mobiliarky a budu chtit sehnat pres ne nejaky byt tak mi to nikdo neda jo? zadna mobiliarka? Je to dost komplikovane. A jeste jsem se chtela zeptat..ja bych totiz chtela zacit studovat nemcinu..ale delat jen kurz protoze studovat kazdy den nemcinu to asi neni mozne...nedostala bych to povoleni .aspon L? kdyz budu delat ten kurz? jestli o tom neco vis,tak budu rada kdyz mi odepises. Dekuji Milacek228 :-)
PS: na gauci se mi nespi dobre Smích
Zaznamenáno
loupeznik



Karma: 0
Příspěvků: 55


« Odpověď #3 : Duben 27, 2010, 01:24:01 am »

Nevím, jaká je situace na trhu s byty teď, ale když já jsem sháněl byt před 2-3 roky, nebylo to pro cizince (a ještě k tomu z nesprávné světové strany) moc jednoduchý. Na každou slušnou nabídku se sešlo aspoň 20 zájemců a místní měli holt přednost. Tudíž jsem vzal zavděk bytem od té výše zmíněné realitky, který sice nebyl moc atraktivní, ale byl zařízený a šel i pak snadno vypovědět, když jsem si našel něco pořádnýho.

S permitem bohužel neporadím. V mém případě jsem si nejdřív zařídil práci a až pak jsem cestoval, takže jsem tyhle záležitosti neřešil. Švýcarská ambasáda by neporadila (jestli jseš ještě v Česku)?
Zaznamenáno
katerina svarova
Host
« Odpověď #4 : Duben 27, 2010, 08:42:59 am »

Nejlepší bude, když se hned po příjezdu zeptáš na místním úřadě, oni ti řeknou, jak můžeš povolení získat a na co všechno máš nárok. Stejně máš povinnost se do 8 dní po příjezdu přihlásit na úřadě,takže teď už nic moc nevymyslíš. I kdyby bylo možné získat povolení L skrze jazykové kurzy (což myslím možné není),tak to povolení stejně nedostaneš hned- trvá to minimálně měsíc, ale co vím, tak spousta lidí čeká třeba i 2,3 měsíce. Já čekala dva a půl, než jsem povolení obdržela. Takže stejně by sis nemohla jít shánět byt hned po příjezdu, ale až nejdřív po 1-3měsíci.Ale nevím, jak je to s přechodným povolením pro job seekery, to možná dostaneš hned, ale zase ti to nepomůže k bytu.  Musíš počítat s přechodným obdobím, kdy budeš potřebovat dost peněz, abys pokryla náklady za dočasný byt, jídlo (které tu taky není zrovna nejlevnější) apod. O tom, jak těžce se tu shání byt, si přečti na tomto foru, někde jsem tam psala moje zkušenosti. Prohlídky jsou v jasně stanovené dny, přijde tam milion lidí, vyplníš žádost (kde se mimochodem ptají i třeba kolik vyděláváš, kde pracuješ, jestli máš reference od zaměstnavatele, jestli nedlužíš peníze apod.), a pak čekáš, jestli tě vyberou.
Každopádně držím palce, protože bez kontaktů a dobré  znalosti němčiny se ti práce bude hledat špatně.  Ale s tím musí každý, kdo jede na blind, počítat.

K.
Zaznamenáno
Milacek228



Karma: 0
Příspěvků: 14



« Odpověď #5 : Duben 28, 2010, 06:45:14 pm »

Tak Vam dekuji. Docela jste me postrasily :-) Mam tam nastesi par kamaradu tak se ale jeste na vse poptam. Na urad si urcite zajdu a zjistim na co mam narok:-) Cetla jsem na internetu, ze od pristiho roku 1.kvetna my cesi nebudeme potrebovat pracovni povoleni. Tak snad to je pravda.Ale myslim si, ze to stejne brzy zrusi protoze se tam nahrnou vsichni cesi. Chce to jen cas...
Zaznamenáno
tommy.t



Karma: 3
Příspěvků: 48



« Odpověď #6 : Květen 04, 2010, 04:19:32 pm »

Ahoj  Mrknutí

Taky jsem o tom něco slyšel,že se to má rušit ale nevim nevim.Taky jsem se na to ptal ale jen lidí kolem mě.A ti říkaj,že to asi neklapne.Ale oni nejsou vláda,žejo Mrknutí Mrknutí

Jinak si taky myslim,že bude nával.
Ale zas všude píšou,že je tady teď velká nezaměstnanost,tak nevim,jestli to vůbec povolí.
Ale jak píšeš,chce to jen čas Úsměv

Tak zatim,Tom.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München