Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1] 2   Dolů
 
Autor Téma: Svatba, prac. povoleni  (Přečteno 159491 krát)
Verculina



Karma: 2
Příspěvků: 40


« : Srpen 06, 2007, 08:02:30 am »

Ahoj, trosku planujem svatbu - pritel ma nemecke obcanstvi. Po svatbe s nim mam narok na ziskani pracovniho povoleni (teda tak jsem se to aspon doslechla, ale ne ze by to byl duvod svatby  Mrknutí ). No a dotaz zni, zda ho ziskam i kdyz si po svatbe ponecham ceske obcanstvi? Checht, ted jsem se nad tim jen tak zamyslela, snad se neptam na nejakou blbost  Škleb Mate nekdo osobni zkusenosti?
Zaznamenáno
David
Zakladatel
*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #1 : Srpen 06, 2007, 11:03:21 am »

Ahoj,
české občanství si můžeš ponechat, nemá to vliv na udělení prac. povolení.
Hezký den,
David
Zaznamenáno
michal78



Karma: 0
Příspěvků: 34


« Odpověď #2 : Srpen 06, 2007, 12:04:41 pm »

...mimo to se hned tak k nemeckemu obcanstvi nedostanes (tusim, ze podninkou je 5 let trvaleho pobytu v nemecku, vseobecna a jazykova zkouska, a nutnost vzdat se ceskeho obcanstvi). Nemluve o tom, ze pro Tebe v dnesni dobe jiz nemecke obcanstvi neprinasi temer zadne vyrazne vyhody (tusim, ze jednou z vyhod je pravo volit, a moznost okamziteho zapoceti podnikani /jinak az pozdeji.../)
Zaznamenáno
Verculina



Karma: 2
Příspěvků: 40


« Odpověď #3 : Srpen 06, 2007, 02:16:26 pm »

diky za odpovedi, byla jsem na vahach s tim, jestli to vliv ma nebo ne. Jak se rika - za zeptani se neplati  Mrknutí mimochodem, mam potom narok na nake penezni davky? social nebo tak neco  Škleb No nedivte se, kdo se nepta nic nedostane  Smích
Zaznamenáno
michal78



Karma: 0
Příspěvků: 34


« Odpověď #4 : Srpen 06, 2007, 02:52:49 pm »

Tusim- a zamerne pisi tusim, nebot od r. 2000 kdy to bylo u mne aktualni, se toho jiz hodne zmenilo, predevsim vstupem CZ do EU – ze Tvuj nastavajici musi dokonce podepsat, ze v pripade Tve pripadne nezamestnanosti se o Tebe po financni strance plne postara. Matne si vzpominam, ze narok na Arbeitslosengeld, bzw. Sizialhilfe (Harz IV) je  az po nepretrzite odpracovanych plnych dvou kalendarnich letech.....
Jedine davky, ktere mne napadaji, na ktere by jsi teoreticky mela okamzite narok (v zavislosti na vysi manzelovych prijmu a spolkove zemi, ve ktere zijete) je materska, pokud by jste meli prcka, a dale Kindergeld (tato davka je ale myslena ve prospech ditete a zada o ni otec nebo matka, € 154 mesicne pausalne). Dale, pokud nebudes hned pracovat, muzes byt zdarma zdravotne pojistena na/pres manzela, alespon u beznych zdr. pojistoven to funguje (tzv. Familienversicherung), u „Privatkrankenversicherung“ nevim, jestli je toto mozne...(stejne funguje i pojisteni v dobe materske)
Zaznamenáno
Macouch



Karma: 21
Příspěvků: 310



« Odpověď #5 : Srpen 08, 2007, 10:39:51 am »

Vim ze moje spoluzacka v kurzu se chlubila tim, ze uz ji konecne zacal jeji nemecky manzel posilat kapesne, ktere je povinen ji davat na jeji osobni spotrebu, protoze nepracuje.
Ona byla sice divne, ale na tom kapesnem asi neco bude. Jinak pry u jeho vypoctu dani se prihledlo i k dobe, kdy nebyli manzele, ale snoubeci.
Zaznamenáno
Jankun



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #6 : Říjen 13, 2007, 04:22:17 pm »

Ahoj , mela jsem uplne stejny dotazjako Verculina. Mam jen trochu informaci, zdravotni pojisteni k soukromenu pojisteni je dost draha sranda, proto je fajn odpracovat aspon 12 mesicu , rok , abychom mohly byt po svatbe na materske zdarma pojisteny, u statni pojistovny. Taky doufam, ze jak mi napsal jeden chlapek z uradu ne mejlik, ze po svatbe s Nemcem je pracovni povoleni.
Zaznamenáno
alca



Karma: 0
Příspěvků: 13


« Odpověď #7 : Říjen 10, 2008, 10:47:24 am »

Jo je to tak, ptala jsem se na to na pracaku. Po svatbe at uz s Nemcem nebo s cizincem, ktery tady zije a ma neomezeny prac. povoleni, ziskava manzelka stejny pristup k trhu prace, jaky ma jeji manzel.
Zaznamenáno
smahelka



Karma: 0
Příspěvků: 22


« Odpověď #8 : Říjen 10, 2008, 10:57:37 am »

Pri získaní nemeckého občianstva nie je podmienkou vzdania sa českého, prípadne slovenského občianstva. Môzeš mat aj české aj nemecké. A v prípade narodenia dieťaťa je to iste.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #9 : Říjen 10, 2008, 11:44:53 am »

Pri získaní nemeckého občianstva nie je podmienkou vzdania sa českého, prípadne slovenského občianstva. Môzeš mat aj české aj nemecké. A v prípade narodenia dieťaťa je to iste.
Dluzno podotknout, ze toto plati pri ziskani obcanstvi snatkem ci narozenim. Pokud o nej clovek jen tak z vlastni vule pozada, jednak podle ceskych zakonu ceske obcanstvi ztrati, zadruhe bude Nemecko obecne pozadovat, aby dolozil, ze se toho stareho vzdal (i kdyz to druhe uz mozna v ramci EU neplati).
Ceske zakony kazdopadne porad jeste prijeti ciziho obcanstvi administrativnim ukonem (ne vsak snatkem ci narozenim) "trestaji" ztratou ceskeho.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Coudy



Karma: 3
Příspěvků: 20


Shanim praci, zn. IT Support Specialist


WWW
« Odpověď #10 : Prosinec 09, 2008, 05:14:41 pm »

Ahoj vespolek,
popisovat jaky jsou nemecke urady netreba.
Ja jsem muz a budu si brat nemku s kterou jsme se potkali v CZ. Na moje prani me firma premistila do nemecke kancelare a tak pracovni povoleni neresim. Problem je ze muj druhy a jediny jazyk je anglictina a do ted mi stacil, ostatne i firma ma anglictinu jako oficialni jazyk.

Ucim se uz nejaky patek (tech patku porad neni dost) nemcinu a protoze to nestaci na beznou komunikaci tak mam problem.

Popisu kde ted jsem a co mi jeste chybi nez se vezmememe:
1. Ehefahigkeitzeugnis (je mezinarodni takze neni potreba prekladat, jen razitko magistratu a prelozenou uredne Apostillu)
2. muj rodny list ne starsi nez 6 mesicu (razitko magistratu, Apostilu a prelozit) (co se asi zmeni na mym narozeni za poslednich par desitek let ze?)
3. Oddaci list rodicu (razitko magistratu, Apostilu a prelozit)
4. Aufenthaltsbescheinigung (neco jako registrace o pobytu ale je tam jeste ze jsem svobodny, ziskano v nemecku na Kreisverwaltungsreferat za 5Eur)
5. Betrittserklarung (doklad ze jsem byl seznamen s podminkami svatby v nemecky tusim, pro lidi co se nedomluvi nemecky)
    Je tam zarovne i informace o prijmeni vas dvou do budoucna a spousta textu s paragrafy.

Tento posledni dokument (Betrittserklarung) mam vyplnen ale nemuzu zjistit kdo mi na to da razitko protoze to musim s nekym kdo je "amtlich vereidigt" a muze mi dat dostatecne silne razitka at ta mila pani na urade uz konecne zklapne a da pokoj.

Vsech 5 dokumentu (z jeji strany je jich taky potreba ale pro ni je to snadne) potrebujeme na zaregistrovani snatku aby na urade zamluvili datum. Dokumenty popsane vyse a jejich casova lhuta je dulezita prave na tuto registraci. Ikdyby muj rodny list propadl temi 6 mesici tesne pred samotnym obradem tak je to jedno, dulezita je ta registrace.

Mam jen jeden dotaz: Jak nejlepe vyresit problem s Betrittserklarung?
Bohuzel jim snoubenka rekla o moji nemcine a tak si daji pozor ze mame tlumocnika pri obradu a tak.

1. Nechat prekladatelku to se mnou projit a pak mi da razitko ze to se mnou vyplnila (levnejsi)
2. Nechat ji to prelozit (4x A4 s tim ze dve znich jsou napsane malym pismem s hodne informacemi (120znaku na radek) - to by bylo zatracene drahy, radek 1,35Eur za 60 znaku) nejakych 160Eur za stranku
3. plan B o kterem nevim a rad bych vas pozadal o radu

Bereme se v Dubnu ale registrace ma probehnout 22.12. takze mi to docela leti  Jsem v rozpacích
Zaznamenáno
Tomas



Karma: 1
Příspěvků: 158



« Odpověď #11 : Prosinec 10, 2008, 05:48:33 pm »

a co to nechat prelozit u notare s nemcinou v Cesku? To by neslo? Jejich potrvzeni a prelozeni dokumentu tu uznavaji, tak si myslim ze by to slo i takto.
Hodne stesti, neber jim za zly ze to tak kontrolujou, vim ze to nastve ale po tech snatkovych podvodech se tomu vubec nedivim.
Zaznamenáno
Coudy



Karma: 3
Příspěvků: 20


Shanim praci, zn. IT Support Specialist


WWW
« Odpověď #12 : Leden 05, 2009, 12:21:12 am »

Tak vse probehlo v poradku, po necelych 14 dnech shaneni mam vse a jiz jsme se zaregistrovali.
starosta z meho nemeckeho projevu nadsen nebyl ale pritelkyne mu rekla ze mam jeste dva mesice intenzivni nemciny (50hodin mesicne) a tak se musim jeste v breznu ukazat a jeho asistentka si se mnou pokeca a pak se rozhodne jestli musim jeste platit prekladatele.
Kdyby nekdo z vas vedel o nejakem prekladately co bydli v okoli Rottweil nebo Stuttgart tak me prosim kontaktujte, velmi by mi to pomohlo.

Jestli bude nekdo chtit s necim poradit rad pomuzu.

S tim prekladatelem v Cechach je to sice dobry napad ale jak me pani z uradu upozornila tak prekladatel musi mit oficialni razitko nemeckeho soudniho prekladatele. Treba je to v jinych pripadech jednodussi ale v mem jsem musel mit toto.
Zaznamenáno
venicce
CESI



Karma: 0
Příspěvků: 3



« Odpověď #13 : Březen 07, 2009, 10:15:17 am »

Ahojky, zajimala by me jedna vec ohledne svatby v nemecku. Jsme s pritelem oba cesi a chteli bysme svatbu zde, ale vubec nevim co bych pro to mela udelat, muzete mi nekdo poradit? Dekuju za odpoved
Zaznamenáno

Ahojky, kdyby si chtel nekdo pokecat a jeste lip byl by z okoli tak napiste budeme jenom radi
Jana1891



Karma: 2
Příspěvků: 60



« Odpověď #14 : Březen 16, 2009, 12:06:49 pm »

Potrebujete rodné listy, ktere nejsou starsi nez 6 mesicu, maji apostilu a jsou prelozeny uredne od nemecky uznaneho prekladatele. Vysvedceni o zpusobilosti k uzavreni manzelstvi - z Cech vydava se i v nemcine, tak se nemusi prekladat, taky musi byt mladsi nez  6 mesicu

Je-li nektery z vas rozvedeny, tak oddaci list plus rozvodovy rozsudek s vyznacenou dobou od kdy nabyl platnosti, ten pak se odesle na soud a ten ho potvrdi

Verdienstbescheinigung - vyplatni pasky, platne pasy,
Nachweise zu Beruf - vysvedceni , akademische Graden

Dojit  na kreisverwaltungsreferat na STANDESAMT a nahlasit si termin. Pozor, je to jen uredni svadba a mistnosti nejsou tomu prizpusobeny, protoze Nemci pak hlavni obrad slavi v kostele. Nas urad ma mistnost jen pro asi 10 lidi a svadby byly ve ctvrt hodinovem taktu, v kostymku, event. bluza a sukne. Takze romantika nic moc. Potrebujes-li vedet vic, tak napis mail. janakundratova[zavináč]seznam.cz
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München