Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1] 2 3   Dolů
 
Autor Téma: bydleni v Nemecku - 3 vyplatni pasky k pronajmu bytu  (Přečteno 233997 krát)
SP123



Karma: 0
Příspěvků: 1


« : Září 10, 2012, 10:25:10 pm »

ahojte, chci se zeptat na jednu vec. stehuji se do nemecka a vsude chteji ode mne 3 vyplatni pasky k pronajmu bytu. jelikoz jsem pracoval jako osvc, me prijmy nebyly stabilni. penez na konte mam dostatek, no podminkou je 3 posledni vyplatni pasky, kde najem je minimalne tretina platu v cistem, coz je 1800-1900 eur, coz bohuzel nemam. vyska bankovniho konta je nezajima. chci se zeptat, jestli vyplatni pasky nejak kontroluji, nebo je to jenom formalita, ktera musi byt splnena? mam hodne znamych s firmami a nebyl by problem vystavit nejake vyplatni pasky, no velice nerad bych je a sebe dostal do zbytecnych problemu..
jak jste to prosim resili vy? nebo jste vsichni pred odchodom meli 50tisic v cistem?Úsměv
« Poslední změna: Září 11, 2012, 12:04:59 am od David » Zaznamenáno
covergirl



Karma: 6
Příspěvků: 106


« Odpověď #1 : Září 11, 2012, 08:13:41 am »

Ahoj,

ja mam napr. sukromny byt a majitel chcel odo mna len poslednu pasku. A neviem o tom, zeby nieco kontroloval. Viac ho zaujimalo, ako dlho som v Nemecku a ci mam pracovnu zmluvu na dobu neurcitu.
« Poslední změna: Září 11, 2012, 08:15:58 am od covergirl » Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #2 : Září 11, 2012, 10:24:28 am »

Majitel pronajmem bytu podstupuje jiste nezanedbatelne riziko, proto se snazi chranit. Ja napriklad mel prvni byt pronajaty firmou, u ktere jsem pracoval. Nebylo by to, nebo nejaka pisemna zaruka firmy, jista moznost? Pripadne v kombinaci s predlozenim pracovni smlouvy, kde je vyse platu uvedena?
Muzes take zkusit tam zajit a zapusobit solidnim osobnim dojmem. Nebo se zkus primo zeptat, co jineho by je presvedcilo - ze pracovat prave zacinas a vyplatni pasky proto pochopitelne nemas.

Pokud to tohoto pronajimatele neobmekci, hledej holt dal. Jsou taci i taci, nekteri duveruji vice.

Jinak vyplatni pasky z CR podle mne nikoho nezajimaji - je zajimaji nemecke prijmy, tedy ty, ze kterych budes najem platit. Minule prijmy z jine zeme v tom nehraji zadnou roli a nemaji vyznam. Stejne jako stav uctu - nikdo nevi zda to nemas na dva dny pujceno.

A pozor, kdyby sis mel "vyplatni pasky"  jaksi vyrobit, je to podvod a (krom mozneho trestniho oznameni) duvod k okamzine vypovedi smlouvy, jakmile to druha strana zjisti. To bych nedelal a radsi hledal dale.

Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
kalkulka



Karma: 4
Příspěvků: 113


« Odpověď #3 : Únor 04, 2013, 06:17:27 pm »

Oni je chtějí všude, ale pokud jsi v Německu ještě nepracoval, tak snad udělají vyjímku. Teda tak to udělali pro známé. Ale jsou doktoři, takže bylo celkem jisté, že budou mít dobrý plat a dlouhou pracovní smlouvu.
Zaznamenáno
Lukaso



Karma: -1
Příspěvků: 138


« Odpověď #4 : Únor 04, 2013, 11:45:01 pm »

Tak to je tedy velmi přísné. To neexistuje třeba možnost zaplatit nájem na rok dopředu, když člověk v Německu ještě práci nemá, ale má úspory?
Zaznamenáno
kalkulka



Karma: 4
Příspěvků: 113


« Odpověď #5 : Březen 02, 2013, 03:11:58 pm »

Taky přispěji. Teď se chystáme opět stěhovat, potřetí v Německu. Mám stálou práci a vysoký pravidelný příjem. Nový pronajímatel po mě chtěl Mietschuldenfreiheitbescheinigung od momentálního pronajímatele, ten jsem mu ihned v pořádku sehnala. To stejné po mě ale chce i z ČR, protože mám v občance českou adresu. Tu adresu tam mám, je to adresa rodičů, do ČR téměř nejezdím, je to jen formalita, nájem doma taky neplatím a nikdy jsem neplatila. V realitce jsem to řekla, ovšem nechtěli to pochopit. Dala jsem jim jednu výplatní pásku, ať vidí, že mám pravidelný příjem - nestačilo jim to. Nakonec mi teď poslali formulář - Eidesstaatliche Versicherung, který musím vyplnit - moc jsem nepochopila, co to je. Myslíte si, že je čestné prohlášení? Ze slovníku mi vyjede místopřísežné pojištění. Chtějí tam vyplnit adresu pronajímatele v ČR, moji adresu,  pak adresu bytu rodičů, a pak je tam napsané, že prohlašuji, že nemám žádné dluhy co se týče bydlení (jestli to správně chápu). Podepsali byste to? Jsem už obezřetná po zkušenostech v Německu... A co přesně byste tam vyplnili? Já asi jen kolonku Auszug aus elterlicher Wohnung a k tomu adresu, co mám v občance, ne? V pondělí do té realitky ještě zavolám, ale ptám se raději i tady.

Přidávám přílohu.


* IMG_0385.JPG (1069.78 KB, 1536x2048 - prohlédnuto 715 krát.)
Zaznamenáno
Pepik
Host
« Odpověď #6 : Březen 02, 2013, 05:57:17 pm »

Zdravím a přidávám moji zkušenost. Sehnat bydlení v Mnichově a okolí není skutečně žádná legrace. Bydlení je nejen extrémně (nejen pro čechy) drahé, ale zároveň je zde chronický převis poptávky nad nabídkou, takže byty nejsou. Mě konkrétně pomohlo nejvíce předložení pracovní smlouvy na dobu neurčitou, včetně doložení výše příjmu a součinnost zaměstnavatele, který se zaručil za referenci moji osoby. Jako úspěšnou hodnotím i inzerci v kolonce "Wohnungssuche" v místních Hallo novinách, různých kurýrech apod. Pokud je navíc jako hledající uvedená firma s německým telefonem, je napůl vyhráno, neb na firemní inzerci zde opatrní pronajímatelé prostě zabírají. A v tomto případě může být člověk ušetřen platby provize štěnicím, které si říkají realitní makléři a je jich tady neuvěřitelné množství. Obvykle se jedná o dva nájmy kalt+MWSt., splatné k podpisu smlouvy. Na jakékoli podvůdky, na něž jsme zvyklí z Čech, bych rychle zapomněl, zavání to průserem a člověk se může lehce octnout v příslušných databázích šedých cizinců a kariéře v D dát sbohem.
Jinak 3 nájmy dopředu je standard, navíc je docela pravděpodobné, že v bytě nebude kuch. linka nebo bude potřeba dokoupit ostatní zařízení. Takže bych doporučoval startovní sumu ca. 10 tis. EUR.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #7 : Březen 02, 2013, 08:45:09 pm »

prohlašuji, že nemám žádné dluhy co se týče bydlení (jestli to správně chápu). Podepsali byste to? Jsem už obezřetná po zkušenostech v Německu... A co přesně byste tam vyplnili? Já asi jen kolonku Auszug aus elterlicher Wohnung a k tomu adresu, co mám v občance, ne? V pondělí do té realitky ještě zavolám, ale ptám
"Cestne prohlaseni" asi bude spravny cesky vyraz...nevim ale, jestli v CR je opravdu trestne pri nem lhat...tady, minimalne ve vztahu ke statnim organum ano, jestli vuci komercnim subjektum, to je otazka. Existuji ale i trestne ciny podvodu a vylakani vykonu a sluzeb...

Prijde mi to jako velka buzerace, ale prijde mi, ze jim to podepsat muzes.
Vtipna je ta formulace "nie in Besitz einer eigenen Wohnung", striktne vzato ta veta rika, ze jsi nikdy byt neVLASTNILA a proto nemas dluhy a najemnem. Toz
nevim.

Muzes si ale take rict, ze nekdo, kdo takto jedna, tak nemusi jednat s tebou a proste hledat dal.
Nebo to udelej naopak - pover nejakou realitku, aby hledala pro tebe. Pak budes ty zakaznik a buzerovat se od nich nenechas. To ovsem samozrejme neco stoji...
« Poslední změna: Březen 02, 2013, 09:47:22 pm od kleena » Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #8 : Březen 02, 2013, 09:52:18 pm »

Zalezi aj ci hladas,len 1izbak v Mnichove tak nato by ti mal stacit prijem 1200euro neto a 3 vyplatne pasky..1izbak v Mnichove po vecine 500warm..co nieje lacny spas...neraz to robia tak ludia,ze byvaju 2 v 1izbaku a platia najom na polovicu...aby nieco usetrili..samozrejme kvalita byvania je nulova ak ziju 2 v 1izbaku...ale ekonomika nepusti.
Zaznamenáno
kalkulka



Karma: 4
Příspěvků: 113


« Odpověď #9 : Březen 03, 2013, 08:26:13 am »


Muzes si ale take rict, ze nekdo, kdo takto jedna, tak nemusi jednat s tebou a proste hledat dal.
Nebo to udelej naopak - pover nejakou realitku, aby hledala pro tebe. Pak budes ty zakaznik a buzerovat se od nich nenechas. To ovsem samozrejme neco stoji...


No o tom jsem premyslela, ze se na ne vykaslu. Problem je ale ten, ze momentalne hledame TEPLY panelakovy byt. Ty byty, ve kterych jsme byli doted jsou vsechny strasne studene a i byty kamaradu tady, jen ty panelakove jsou teplejsi, proste jako v Cesku a nemaji v koupelne okno (ted se v nasem byte v zime neda sprchovat kvuli zime). A tyhle panelakove byty tady vlastní pouze tato spolecnost... :-( Dokonce se stěhujeme do o dost menšího bytu, aby bylo konečně teplo.

Tak teoreticky bych nelhala, já v ČR byt nevlastním a manžel taky ne /zatím/. Já byla v Česku skoro rok v podnájmu, ale to je ukončené a žádné dluhy nemám. A manžel to stejné jako já, měl podnájem /ale ani neměl myslím smlouvu/ a nemá dluhy.

Mně není jasná kolonka Auszug aus elterlicher Wohnung - já nejsem z česka z domu vystěhovaná, i když tam nic neplatím, mám to prostě v občance, ale to máte stejně, ne?

A když  zadám do googlu Eidesstaatliche versicherung, tak mě jen děsí to, co tam čtu: http://www.test.de/Ueberschuldung-Der-Weg-aus-den-Schulden-4141446-4147592/

Manchmal streicht die Bank den Dispo oder kündigt das Konto, wenn sie von einer Eides­statt­lichen Versicherung erfährt. Um sich für den Konflikt mit der Bank zu wappnen, ist ein zweites Konto bei einer anderen Bank sinn­voll.  (Že prý dají výpověd konta, když se o tomto papíru dozví?!?). To se s tím tady fakt s tímto papírem ještě nikdo nesetkal? Já se zeptám i zítra v práci, co si o tom myslí, ale tam mají všichni koupené domky...
Zaznamenáno
kalkulka



Karma: 4
Příspěvků: 113


« Odpověď #10 : Březen 03, 2013, 08:59:05 am »

No, ještě jsem googlovala, je to nějaké divné, zavání to soudy a exekucemi, neorientuju se v tom, ale podepisovat to radeji nechci. Odevzdala jsem Mietschuldenfreiheitbeschinugung, výplatní pásky, jsem lékařka, nevím co by ještě chtěli. By mě zajímalo, jestli to chtějí i po Němcích...
Zaznamenáno
Pepik
Host
« Odpověď #11 : Březen 03, 2013, 10:36:46 am »

Mrknul jsem na ten saský formulář a vypadá to skutečně na jakési "Čestné ujištění" o tom, že nemáš dluhy v souvislosti s nájemním bydlením. To cos vygooglila se týká spíš osobního bankrotu, resp. oddlužení lidí neschopných splácet závazky. Takže jde o 2 různé věci. Jinak pokud hledáš bydlení v Sasku, kde je cenově rel. dostupné, zkus podnájem v RD, nebo poloviny RD. V tomhle regionu je přece jen volných bytů víc než v Bayern. Pro doktorku by to mělo být dostupné. A navíc budeš mít vytápění pod svoji kontrolou.
Zaznamenáno
kalkulka



Karma: 4
Příspěvků: 113


« Odpověď #12 : Březen 03, 2013, 10:47:28 am »

Mrknul jsem na ten saský formulář a vypadá to skutečně na jakési "Čestné ujištění" o tom, že nemáš dluhy v souvislosti s nájemním bydlením. To cos vygooglila se týká spíš osobního bankrotu, resp. oddlužení lidí neschopných splácet závazky. Takže jde o 2 různé věci. Jinak pokud hledáš bydlení v Sasku, kde je cenově rel. dostupné, zkus podnájem v RD, nebo poloviny RD. V tomhle regionu je přece jen volných bytů víc než v Bayern. Pro doktorku by to mělo být dostupné. A navíc budeš mít vytápění pod svoji kontrolou.

Děkuji! No já si taky nejsem v tomto jistá, asi to pletu dohromady, jsem už v Německu ale hodně obezřetná na to, co podepisuji... Ty rodinné domky v našem případě nejsou dobrý nápad, jsou jen na okraji města, kde to vypadá jak na vesnici a my bychom rádi něco v centru, kde je vše po ruce. Tento náš vyhlídnutý byt splňuje všechny naše "základní" požadavky. Ale jestli bych měla mít kvli podpisu smlouvy nějaké problémy, tak se ho vzdám. Uvidím, co mi řeknou kolegové v práci, zítra jim to ukážu, snad bude čas, pak dám vědět, co jsem zjistila.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #13 : Březen 03, 2013, 11:32:16 am »

"Versicherung an Eides statt" nebo "Eidesstattliche..." je obecny vyraz pro cestne prohlaseni. Vetsinou se ale pouziva prave pro to prohlaseni o majetku za ucelem reseni dluhu. To neni tvuj pripad Úsměv
Ale opravdu mi to neprijde hezke.

Mne ale prijde: zda se, ze nevydelavas spatne, tak nevidim duvod, abyste se stehovali do panelaku a maleho bytu za fasounskych podminek. Zima ted skoro konci, bude leto, v domecku nebude spatne. Budete mit pul roku na hledani neceho poradneho...nebo si pover nejakeho toho maklere.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
kalkulka



Karma: 4
Příspěvků: 113


« Odpověď #14 : Březen 04, 2013, 07:29:37 pm »

ahojte, tak jsem na ten papír ptala i dnes kamarádů Němců v práci a prý mám být v klidu, je to prý standard, který se tu podepisuje při stěhování z bytu do bytu. I oni to prý podepsali. Tak jsem si oddychla. Moc děkuji! Snad to tady taky někomu eventuelně pomůže.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München